kedd, május 29, 2012

Sajtos-zöldséges rizskrokett


Egyszerű finomság,melyet lehet sósan és édesen is készíteni.Most a sós változat kerül leírásra.Nem egy nagyon megerőltető dolog,maradék rizsből is kiváló lesz.Feltétként vagy önállóan,salátával is finom.



Sajtos-zöldséges rizskrokett
  • 30 dkg főtt rizs
  • amilyen zöldséget csak szeretnénk{nálam zöldbab,répa,kis gomba,borsó,természetesen párolva}
  • zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • só,bors
  • 10 dkg reszelt sajt
A főtt rizst óvatosan megsózzuk,borsozzuk,hozzáadjuk az egyik tojást,a zöldségeket,a sajtot és annyi zsemlemorzsát,hogy könnyen gyúrható,de nem morzsálódó masszát  kapjunk.Vizes kézzel kis hengereket formálunk,felvert tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk és bő,forró olajba kisütjük.

Lehet úgy is készíteni,hogy a sajtot kockázzuk,a masszából gombócot formázunk és a közepébe tesszük a sajtot,majd úgy kisütjük.








Azóta imádom ezt a számot,mióta láttam a Kötelező Táncok című filmet.