Már annyira régen nem sütöttem semmit,hogy nem is emlékszünk a frissen sült kenyér és kifli illatára.Na ez nem igaz,mármint,hogy nem emlékszünk.Emlékszünk bizony,hiányzott is nagyon{hmmm,rímel:-)},úgyhogy tegnap nekiálltam nyanyát gyártani és ma reggel ki is sütöttem Limara{naná!}joghurtos-nyanyás kiflijét.Nagyon finom,puha és mégis ropogós.Joghurtos-nyanyás kifli
- 2 dl tej
- 1 kis pohár joghurt
- 1,5 tk só
- 2 ek burgonyapehely
- 20 dk nyanyatészta
- 0,5 dl olaj
- 55 dk liszt{finom}
- 1 tk cukor
- 2 dk élesztő
Nálad is szép kiflik sültek! :))
VálaszTörlésAnyám, ez mestermű! Gyönyörűségesek!!!
VálaszTörlésNem győzők körmölni, ugyanis ezt a sok finomságot (nagy családom lévén) ki kell próbáltatnom a kiszemelt alanyokkal. Úgy tűnik, hogy még többet leszek a számítógép előtt, mert nem szabad kihagyni egy itt látott finomságot sem.
VálaszTörlésÜdv. Mária
Szépek nagyon!!
VálaszTörlésDe miért is nyanyás??:OO
Gyönyörűek!!! Én tegnap sütöttem, tejfölöset. Semmihez nem hasonlítható a sülő kifli illata... Azt hiszem, mi öregtésztaként ismerjük a nyanyatésztát. Szerintem ugyanaz, nem? Nagyon ügyes vagy! :))
VálaszTörlésMian!
VálaszTörlésKöszi
Viki!
Szintén köszi:-)
Mária!
Csak nehogy úgy járj mint én,cikázok a gép és a konyha között{na jó néha a meló és a férj is szót kér:-)}Örülök,hogy úgy gondolod,jó a blogom:-)
Trin!
A nyanya az öregtészta ,Limaránál megvan a recije.
Yasmine!
Köszönöm,a tejfölös is nagyon finom,kipróbáltam azt is.Ez nagyon ízlett mindkettőnknek.És igen a nyanya az az öregtészta elnevezése,így becézik a lányok EMargit kenyeres fórumán:-)
naná:-))))))))))
VálaszTörlés