
Már nagyon régen kiszerettem volna próbálni ezt a péksütit EMargit oldaláról,csak kicsit macerásnak gondoltam.Ma vettem egy nagy levegőt,nekiálltam és rájöttem-mint szinte minden esetben-hogy nem az.A kifli nagyon könnyű,szinte elrepül.A tésztája pihe-puha,mégis ropogós,finom a töltelékkel együtt.Addiktív!
Sajtkrémes kiflik
- 1 kg liszt
- 5 dk élesztő
- 3 kk cukor
- 4 kk só
- 2 dl olaj
- 4,5 dl tej
Töltelék:
- 25 dk vaj 48 darabra vágva
- 2 csomag camping sajt 48 darabra vágva
A tésztát megdagasszuk,majd 1 órán át kelesztjük.Ezután 6 cipóra osztjuk és mindegyik cipóból 8-8 darab kiflit készítünk.Egy darab vajat és egy darab sajtot teszünk a közepébe,a két szélét felhajtjuk,hogy ne follyon ki a töltelék,majd feltekerjük.A tetejét felvert tojással lekenjük és megszórjuk szezámmaggal.Nálam nem lett megszórva,márcsak azért se mert nincs itthon szezámmagom.Kb 200 fokon sütjük.
És még egy kis Ákos.Ez is nagy kedvencem tőle.
Ez így együtt maga a tökély :-))
VálaszTörlésLégies kifli, közben Ákos szól, mi kell még?
Esetleg forrócsoki :-D
Belly Téged ma nem győzlek követni.
VálaszTörlésAz a sütő olyan szupi,hogy magától süt?:-)))Vagy nagyobb a kedved?:-))
Apám, hol lehet ilyen sütöt venni, ami a beüzemelése után tényleg így magától süt és még fel is tölti a blogra...
VálaszTörlésHát, nekem kell egy ilyen!:)
Viki!
VálaszTörlésAkkor csak dőlj hátra!
Andi!
Azt hiszem nagyobb lett a kedvem.Nyűstölni kell a sütőt:-)
Szepyke!
:-)))))).Ezt nem lehet megvenni,ezt meg kell nyerni:-)))))))