kedd, június 28, 2011

Tárkonyos tavaszi borjúraguleves


Egy egyszerű de nagyon is nagyszerű raguleves.

A Tokaji Borecetmanufaktúra receptkérésére készítettem.

Mi nagyon szeretjük,nemcsak karalábéval de karfiollal is nagyon finom és a hús nem feltétlen kell borjúhús legyen,megfelel{nagyon is} a csirkemell és sertéscomb is.







Tárkonyos tavaszi borjúraguleves
  • 2 kis fej karalábé
  • 50 dkg borjúhús
  • 2 db répa
  • 2 db petrezselyemgyökér
  • 2 marék zöldborsó
    • 1 nagyon kicsi fej hagyma
    • 2 l víz
    • pirospaprika
    • bors ízlés szerint
    • 2 kis pohár vagy egy nagy pohár tejföl
    • 1 marék száraztészta
    • 1/2 ek Tokaji Tárkonyos borecet
    A hagymát nagyon finomra metélem, kis kockákra vágom a húst, és együtt megpirítom 1 evőkanál zsiradékon. Amikor a hús kifehéredett, beleteszem a kis kockára vágott zöldségeket, párolom egy keveset, majd felöntöm 2 liter vízzel (kicsit sűrű lesz, de nem baj). Ha már majdnem puha a zöldség, beleteszem a száraztésztát, és ízlés szerint a fűszereket. Miközben fő, a tejfölt kikeverem egy kevés levessel, és beleöntöm, mikor a tészta megfőtt. Takarékra veszem, és amikor gyöngyözni kezd, készen van a leves.Levesszük a tűzről és pár perc pihentetés után hozzákeverjük az ecetet.{Ami persze opcionális,nekünk ennyi kellett.}


    Mindig nagyon ízlik mindenkinek. Az a legjobb benne, hogy nem kell rántani, mert a tészta kellően besűríti. Ha nagyon sűrűnek találod, tehetsz hozzá még egy kis vizet. Minél több tejföl van benne, annál finomabb.





    5 megjegyzés:

    1. Nagyon jól hangzik, levest kell főznöm! :))

      VálaszTörlés
    2. Nagyon finom és olyan gusztán néz ki!!!

      VálaszTörlés
    3. Belly, nézz be hozzám, vár egy díj! Fogadd szeretettel!

      VálaszTörlés
    4. Szia!

      nagyon szeretem a blogodat, kérlek nézz be hozzám, hagytam neked egy díjat

      http://zsuzsiafazekban.blogspot.com/

      Zsuzsi

      VálaszTörlés