A pogácsa nálunk lételem.
A habart bab mellé készült,a Nosalty-ról importálva,Petra receptje.
Hajtogatott krumplis pogácsa
- 50 dkg liszt
- 1 kis pohár (20%-os) tejföl
- 3 tojássárga
- 5 dkg friss élesztő
- 1 ek cukor
- 2 dl tej
- 2 csapott ek só
- 20 dkg vaj, megolvasztva és kihűtve
- 6 közepes krumpli
Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1,5 evőkanálnyi sót. Elkeverjük.Mehet bele az élesztős tej, a tojássárgák, a tejföl. Összekeverjük és hozzáöntjük a vajat. Alaposan összegyúrjuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Elosztjuk rajta egyenletesen az összetört krumplit. Összehajtogatjuk a tésztát és pihentetjük.
20 perc múlva újra kinyújtjuk majd hajtogatjuk ,ezt összesen még 2x ismételjük.
Ujjnyi vastagra kisodorjuk és pogácsaszaggatóval{vagy a pepsis pohárral}kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük,20 percig kelni hagyjuk,majd sütőlapra téve aranysárgára sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése