vasárnap, december 02, 2012

Hajtogatott krumplis pogácsa-Nem lehet megunni,soha,soha...



A pogácsa nálunk lételem.
A habart bab mellé készült,a Nosalty-ról importálva,Petra receptje.

Hajtogatott krumplis pogácsa


  • 50 dkg liszt
  • 1 kis pohár (20%-os) tejföl
  • 3 tojássárga
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 2 csapott ek só
  • 20 dkg vaj, megolvasztva és kihűtve
  • 6 közepes krumpli
 A krumplit héjában megfőzzük, majd megpucoljuk, krumplinyomóval összetörjük és némi olvasztott vajjal összekeverjük. Fél evőkanálnyi sót is adunk hozzá.
Az élesztőt a langyos cukros tejbe morzsoljuk és pár perc alatt felfuttatjuk.
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadunk 1,5 evőkanálnyi sót. Elkeverjük.Mehet bele az élesztős tej, a tojássárgák, a tejföl. Összekeverjük és hozzáöntjük a vajat. Alaposan összegyúrjuk.
Langyos helyen duplájára kelesztjük a tésztát majd lisztezett felületen kinyújtjuk. Elosztjuk rajta egyenletesen az összetört krumplit. Összehajtogatjuk a tésztát és pihentetjük.
20 perc múlva újra kinyújtjuk majd hajtogatjuk ,ezt összesen még 2x ismételjük.
Ujjnyi vastagra kisodorjuk és pogácsaszaggatóval{vagy a pepsis pohárral}kiszaggatjuk.
Tojással lekenjük,20 percig kelni hagyjuk,majd sütőlapra téve aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése