Ez a karácsonyunk nem lesz olyan mint a többi.
Olyan dolgok készítésre és olyan dolgok beszerzésére ragadtatom magam,mint eddig még soha.
Példának okáért vettem xilitet/xukort és most abból pihen egy adag mézestészta a hűtőben.
Minden szempontból újdonság.
A xilit is,a mézestészta is ,és az írókázás is az lesz.
És bonbont gyártok.
A konyhám lassan átalakul kézműves manufakturává és én annyira de annyira élvezem,hogy hihetetlen.
Ezek a bonbonok prototípusnak,mondjuk úgy teszternek készültek.Láttam sok blogon,hogy hogy próbálgatják a különböző bonbonformákat,ízeket és én is kedvet kaptam.Tavaly már volt egy-két próbálkozásom,annyira azonban nem hatott meg a dolog,hogy most újból kisérletezgetni kezdjek,de elég volt felmenni pár blogra és meghozta a nem várt ihletet.
Ez az ízkombináció egy álmatlanul töltött éjszaka szüleménye.Végül is egy álmatlan éjszakát mi mással lehetne agyonütni,mint gondolkodással.Másnap ki is próbáltam.
Kicsit voltak ugyan fenntartásaim a forma miatt,mert ugye mégiscsak jégkockatartónak és nem bonbonformának született szegény és annyi rémhír terjeng beszakadt tetejű,bentragadt édességekről,hogy igen paráztam mikor kivettem őket a mélyhűtőből.
Aztán persze klappolt minden.
Mint mindig.
Vagy majdem mindig.
Marcipánkrémes,narancsos bonbon
- 15 dkg csokoládé
- 1 ek olaj
- 1 ek tejszin
- 15 dkg marcipán
- 1/2 kk mandulaaroma{nem a zöld.Van már fehér színű is}
- Tejszin
- narancslekvár
Közben a szobahőmérsékletű marcipánhoz először az aromát adagoljuk,majd annyi tejszínt keverek hozzá,hogy kenhető,könnyen kavarható masszát kapjak.
A hűtőből kivett forma aljára kevés narancslekvárt kanalazok,erre rátöltöm a marcipánkrémet kiskanál segítségével.Épp csak annyi helyet hagyva,hogy majd le tudjam zárni csokival.
Mehet vissza a mélybe.10 perc után kiveszem és lezárom olvasztott csokival az alját.
Majd újra hűtő{kb.30 perc} és a végén kipattintom a kész bonbonokat.
Majd megeszem.
Tetszik ez a bonbongyártás,újra gyereknek érezheti magát az ember.Alkot valamit és izgatottan várja a végeredményt,ha sikerül az maga a menyország.
Mindenféle értelemben.
A narancs meg a csoki, no meg még a marcipán, az nagyon nagyon finom együtt. A család meg élvezi és büszke a végeredményre.
VálaszTörlésÉs nem lehet megunni:)
Csinos lett. Marcipan es narancs igazan ünnepies.
VálaszTörlésNem állítanám, hogy ebből karácsonyig marad:D De nem baj, szerintem gyártasz még sokat...Rá lehet kattanni:)) Szépek lettek nagyon!
VálaszTörlésNagyon szépek és gondolom finomak.
VálaszTörlésAlkotni jó! :)
:) jó párosítás a narancs-marcipán! finom lehet!!
VálaszTörlésHú, de finom lehet! Nagyon szépen sikerültek.
VálaszTörlésÉn is készítek szaloncukrot, a tieid csodásak lettek! Ügyes vagy!
VálaszTörlésNagyon finom és guszta
VálaszTörlésNagyon ügyes vagy!
VálaszTörlésIdén én is megpróbálkozom a bonbongyártással :) Lopom az ötleted ;) marcipán+csoki+narancs, nagyon jó!
Belly!
VálaszTörlésIgazán szépet alkottál, ügyes vagy!
Én imádom készíteni:-))
Szia! Nagyon csini bonbonjaid vannak!!! És tetszett a gondolat a poszt végén, hogy az ember újra gyereknek érezheti magát bonbonozás közben :) Én még azt szeretem benne, hogy olyat adhatok így ajándékba, amit én csinálok, és nem bótban vettem :)
VálaszTörlésÜgyes vagy! Én idén nem vállalkozom, talán jövőre.
VálaszTörlésNekem jöhetnének a teszt darabok is, semmi kivetni valóm nem lenne bennünk.
VálaszTörlésNagyon szépek lettek. Sok-sok sikert kívánok hozzá. Jól dugd el, mert még bő 8 nap van karácsonyig.
Sajnos én az idén nem kaptam sehol marcipánmasszát, igy egy-két dolgot nem is tudok elkésziteni, pedig tényleg olyan jó a saját készítés.
Hi, i just want to say hello to the community
VálaszTörlés