csütörtök, május 26, 2011

Gombafasírt


Gyerekkoromban imádtam.
Most is,csak nincs őzlábgombám,így sampinyon gombából készült.
Nem lett olyan karakteres íze,de finom.




Gombafasírt
  • 1 kg gomba
  • 1/2 kg kenyér
  • 1 tojás
  • bors
  • 5 gerezd zúzott fokhagyma
  • pirospaprika
  A gombát megtisztítva ledaráljuk,összekeverjük a vízben áztatott,kinyomkodott kenyérrel,a fokhagymával,sóval,borssal,tojással,pirospaprikával.1 órán át állni hagyjuk,majd gombócokat formálunk és bő,forró olajban kisütjük.














3 megjegyzés:

  1. De jó, ilyet még nem ettem, de nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szeretem!!! Milyen régen volt már nálunk, jó hogy eszembe juttattad.:)

    VálaszTörlés
  3. Én sem ettem,de már most tudom,hogy nagyon szeretném:-)

    VálaszTörlés