Egy finom,ízletes csirkeétel azoknak,akik szeretik a sós-édes párosítást.
Fűszeres csirke
1 közepes méretű csirkemell
liszt
6 evőkanál olaj
1 közepes méretű hagyma apróra kockázva
1 kis csípős pirospaprika
1 gerezd zúzott fokhagyma
1-1 csipet só,bors
1 evőkanál csípős currypor
1 liter paradicsomlé
1 teáskanál szárított petrezselyem
1 teáskanál szárított majoránna
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál kókuszreszelék
A darabokra vágott csirkemellet megforgatjuk a lisztben és 3 ek olajon barnára pirítjuk.Jénaiba tesszük,vagy más hőálló tálba.
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a maradék 3 ek olajat,a hagymát,a paprikát és a fokhagymát.Közepes lángon puhára pároljuk.Hozzáadjuk a curryport,elkeverjük. Hozzáadjuk a paradicsomlét,petrezselymet, majorannát2 percig főzzük,majd a csirkére öntjük..Fóliával és tetővel letakarjuk és 180 fokon,4-es fokozaton 45 percig a sütőben sütjük.Levesszük a tetőt és a fóliát az idő letelte után,hozzákeverjük a mazsolát és a kókuszreszeléket és még 15 percig fedetlenül sütjük.
Kukoricás rizzsel tálaljuk.
A recept megjelenet a Kifőztük magazin januári számában.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése