Egy könnyen és gyorsan elkészíthető ebéd vagy vacsora,gyakran készítem.Az első project úgy indult,hogy szétnéztem mi van a kezem és a hűtő ügyében.
Na meg időhiány is szorított,így született meg ez a finomság.
Zöldborsós-csirkemájas rizottó
25 dkg csirkemáj,szívvel
1 kis hagyma
5 evőkanál olaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 teáskanál szárított kakukkfű
1 nagy csipet bors
1 csésze rizs{250 ml}
2 csésze húsleves{500 ml}
1 evőkanál só
2 marék zöldborsó
A májat a szívvel feldaraboljuk,a hagymát felkockázzuk,a fokhagymát felszeleteljük és az olajon együtt megpároljuk.Felöntjük a húslevessel,sózzuk,borsozzuk,{a szárnyasmáj nem keményedik meg a sózástól,ez egyedül a "négylábas" májakra áll,a "kétlábas" májat bátran sózhatjuk.} hozzáadjuk rögtön a rizst,a kakukkfüvet,sót,zöldborsót és fedő alatt,időnként megkavarva,kis lángon megfőzzük.Ha a rizs beszívta az összes folyadékot,lefedjük a fedővel,befedjük konyharuhával és fél órát állni hagyjuk.
Az idő letelte után a fedőt eltávolítjuk,villával a rizst fellazítjuk és utánafűszerezünk ízlés szerint.
Én sok borsóval szeretem és akár minden nap jöhetne.....
A recept megjelent a Kifőztük magazin januári számában.
A 'mi-van-itthon' receptek a legjobbak ;-)
VálaszTörlésÍgy van:-D
VálaszTörlés