Egy gyors vacsoraötlet akkora ha semmi nem jut eszetekbe,hogy mit kellene főzni és akkor is ha a csak egy kis kolbász kornyadozik a hűtőben,eszedbe jut a favorizált borsó és rizsre vágysz.Vagy egyszerűen csak ennél egy finomat.
Kolbászos-zöldborsós rizs
2 csésze rizs
1 szál lángolt kolbász
400 gr zldborsó
só
bors
4 csésze víz
A kolbászt felkarikázzuk,és kisütjük.Beletesszük a rizst,átkavarjuk párszor,hogy a zsír mindenütt bevonja,majd felöntjük a vízzel.Sózzuk,borsozzuk és addig főzzük,amíg a levét el fövi.A vége előtt 15 perccel beleszórjuk a zöldborsót.Ezután lekapcsoljuk a gázt,fedőt teszünk rá és 20 percig úgy elfeledkezünk róla,mintha nem is tudnánk,hogy mi az,hogy főzés.Ha letelt a 20 perc,villával fellazítjuk a rizst,és ha kell utánafűszerezzük.
Jó kis kaja ez kérem, maga sem aprózza el azt a kis kalabászt..))
VálaszTörlés