vasárnap, június 17, 2012

Kolbászos-zöldborsós rizs


Egy gyors vacsoraötlet akkora ha semmi nem jut eszetekbe,hogy mit kellene főzni és akkor is ha a csak egy kis kolbász kornyadozik a hűtőben,eszedbe jut a favorizált borsó és rizsre vágysz.Vagy egyszerűen csak ennél egy finomat.




Kolbászos-zöldborsós rizs
  • 2 csésze rizs
  • 1 szál lángolt kolbász
  • 400 gr zldborsó
  • bors
  • 4 csésze víz
A kolbászt felkarikázzuk,és kisütjük.Beletesszük a rizst,átkavarjuk párszor,hogy a zsír mindenütt bevonja,majd felöntjük a vízzel.Sózzuk,borsozzuk és addig főzzük,amíg a levét el fövi.A vége előtt 15 perccel beleszórjuk a zöldborsót.Ezután lekapcsoljuk  a gázt,fedőt teszünk rá  és 20 percig  úgy elfeledkezünk róla,mintha nem is tudnánk,hogy mi az,hogy főzés.Ha letelt a 20 perc,villával fellazítjuk a rizst,és ha kell utánafűszerezzük.



1 megjegyzés:

  1. Jó kis kaja ez kérem, maga sem aprózza el azt a kis kalabászt..))

    VálaszTörlés