szombat, június 09, 2012

Paradicsomos-húsos spagetti


Történt egy nap,hogy kijelentettem:-Márpedig spagetti lesz vacsorára.

És lett.

Először fintorgás,meg morgás,hogy minek nekünk idegen kaja {olaszos,lengyeles stb....tök mindegy,nem pörkölt-tarhonya,paprikáskrumpli,stb...akkor az idegen kaja}tán elfelejtettem főzni,meg különben is,hogy lehet ezt megenni?

Megmutattam.

Azóta nálunk a tuti kaja,ha azt kérdezem,hogy mit főzzek,gondolkodás nélkül vágja rá:-Spagettit.

Megsúgom,kb.3 mázsa paradicsom fog teremni a kertünkben,hogy legyen nekem szósz alapanyag,neki meg spagetti.



Paradicsomos-húsos spagetti
  • 1/2 kg darált hús
  • 1 kis fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olaj
  • 1 nagy csipet kakukkfű
  • 1 nagy csipet oregánó
  • 1 nagy csipet majoranna
  • 1 nagy csipet bazsalikom
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 1 ek só
  • víz
  • 1/2 l paradicsomlé{házi a legjobb}
  • 2 ek keményítő
  • 2 ek cukor


A hagymát finomra vágjuk a fokhagymával együtt és kevés olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a darált húst,a fűszereket és fehéredésig pároljuk a húst.Hozzáadunk annyi vizet amennyi szűken ellepi és készre főzzük,illetve addig amíg a levét 3/4 részt elfővi.A paradicsomlét elkeverjük a keményitővel és a cukorral.A húshoz adjuk,takaréklángon besűrítjük.Ha szükséges utánaízesítünk.
Kifőtt spagettivel,sajttal bőven megszórva tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése