Történt egy nap,hogy kijelentettem:-Márpedig spagetti lesz vacsorára.
És lett.
Először fintorgás,meg morgás,hogy minek nekünk idegen kaja {olaszos,lengyeles stb....tök mindegy,nem pörkölt-tarhonya,paprikáskrumpli,stb...akkor az idegen kaja}tán elfelejtettem főzni,meg különben is,hogy lehet ezt megenni?
Megmutattam.
Azóta nálunk a tuti kaja,ha azt kérdezem,hogy mit főzzek,gondolkodás nélkül vágja rá:-Spagettit.
Megsúgom,kb.3 mázsa paradicsom fog teremni a kertünkben,hogy legyen nekem szósz alapanyag,neki meg spagetti.
Paradicsomos-húsos spagetti
- 1/2 kg darált hús
- 1 kis fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- olaj
- 1 nagy csipet kakukkfű
- 1 nagy csipet oregánó
- 1 nagy csipet majoranna
- 1 nagy csipet bazsalikom
- 1/4 tk őrölt bors
- 1 ek só
- víz
- 1/2 l paradicsomlé{házi a legjobb}
- 2 ek keményítő
- 2 ek cukor
A hagymát finomra vágjuk a fokhagymával együtt és kevés olajon megpároljuk.Hozzáadjuk a darált húst,a fűszereket és fehéredésig pároljuk a húst.Hozzáadunk annyi vizet amennyi szűken ellepi és készre főzzük,illetve addig amíg a levét 3/4 részt elfővi.A paradicsomlét elkeverjük a keményitővel és a cukorral.A húshoz adjuk,takaréklángon besűrítjük.Ha szükséges utánaízesítünk.
Kifőtt spagettivel,sajttal bőven megszórva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése