Egy kis retro édesség dióval és kávéval turbózva .
Gyerekkorom {egyik}kedvenc édessége,nagynéném tökélyre fejlesztette ,lévén hogy ezt az egy édességet tudta csak elkészíteni,semmi máshoz nem konyított.
Húsvétkor ölre mentünk érte,mármint az egész család,nagymamától kezdve a legkisebb unokáig,aki akkor a pólyás kor végét járta.
Ha nagynéném nem zárta volna el{bárszekrény,kulcsra záródott és tükör is volt benne,imádtam,kis koromban elhatároztam,hogy nekem olyan szekrény kell-nem a sütik miatt amik mindig ott várták az ünnepek közeledtét -hanem mert tetszett-de nem olyan van.Azért ezt is szeretem.Mert van könyvespolca.}az elkészülte utáni 2 percet nem élte volna túl.
Kávés-diós keksztekercs
25 dkg darált keksz{szerencsére van már előre ledarált,nem kell még nyúzni a húsdarálót is}
10 dkg porcukor
1 ek darált kávé
2 ek kakaó
1 ek rum
5 dkg darált dió
1 dl főzött kávé
kevés tej
Összegyúrjuk az egészet annyi tejjel hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.Zsírpapírt vagy sütőpapírt megszórunk kókuszreszelékkel,rátesszük a tésztát,kinyújtjuk és krémmel megkenjük.
Krém
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
kevés rum
Habosra kavarjuk a vajat a cukorral,ízlés szerint rummal ízesítjük
A megkent lapot a papír segítségével feltekerjük és hideg helyen pihentetjük legalább egy napot.
Közben életünkkel és vérünkkel védjük.
Magunktól is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése