szerda, július 14, 2010

Vörösboros cseresznyebefőtt


Barátunk ebben a nagy aszályban-igaz,nem most-beállított egy nagy kosár cseresznyével.
Nem akartam megenni,hanem elraktam télre,s mivel különleges módon akartam,egy kis pluszt belevíve,előkerestem Vízvári Mariska szakácskönyvét,mert emlékeztem rá,hogy rengeteg jó befőttje van.
Találtam is egy jó vörösboros receptet.
Eszméletlen finom.



Vörösboros cseresznyebefőtt

  • Cseresznye
  • cukor
  • vörösbor
A szép,hibátlan cseresznyét leszárazzuk,megmossuk,megszárítjuk.1/2 kg cukorból és 1/2 l vörösborból szirupot főzünk és azon forrón az üvegbe tett cseresznyére öntjük.Ha a szirup elfogy,újjat készítünk.Kevés,késhegynyi szalicilt teszünk a tetejére.Lekötjük és szárazdunsztba tesszük.Ha kihűlt{1-2 nap}hűvős,napfénymentes helyre tesszük télig.



5 megjegyzés:

  1. ÓÓó mennyire szeretem, nagyon finom lehet

    VálaszTörlés
  2. Jó ez a dal a befőtted mellé nagyon!:-))

    VálaszTörlés
  3. Csak jó lehet!! :)
    Én fehér rumos meggyet tettem el, jó ütős, de imádom!!!

    VálaszTörlés
  4. Szuper recept és biztosan nagyon finom, kár hogy ilyen messze vagy és nem tudom megkóstolni.:)
    A receptet elraktározom, hátha jövőre bőséges lesz a termés.

    VálaszTörlés