Tavaly nagy sláger volt a blogokon a clafoutis avagy a magyar,póriasabb nevén a tejpite.
Nálam most valósult meg,mert nálam általában két pont között a legrövidebb út a görbe{Mae West szerint a gömbölyű,de Mae mama ezen kijelentése{mint oly sok másik}nem az étellel volt kapcsolatos}.
A málnámból maradt még egy maréknyi.Mert bizony én úgy ahogy volt,nyersen,frissen leszedve,ott a kertben bezabáltam.Látván a kis tálka alján guruló pár szemet,eszméltem csak rá,hogy valamit kezdeni is kellene vele.Ekkor jutott eszembe a tavaly tervezgetett clafoutis,mely már akkor is hasonló okok miatt nem valósult meg.
Mivel azonban a málna nem volt elég,kipótoltam szintén friss,isteni finom meggyel.
A sütiben nem csalódtam,tényleg finom és az amatőr szakácsok nagy-nagy kedvence nálunk is tarolt.
Meggyes-málnás clafoutis/Marie-Claire
- gyümölcs{tetszőleges}
- 3 tojás
- 5 dkg cukor
- 12,5 dkg liszt
- 2,5 dl tejszín
- 1 tasak vanillines cukor
- 1 citrom reszelt héja
- csipet só
Vajazzuk ki a piteformát.Szórjuk meg az alját és az oldalát egyenletesen cukorral.
A tojásokat keverjük krémesre a cukorral,adjuk hozzá a lisztet,a tejszínt,a vanillines cukrot,a citromhéjat és a sót.10 percig pihentetjük.
A gyümölcsöt rendezgessük el a forma alján és öntsük rá a tésztát.4-es fokozaton süssük aranybarnára.
Egyszerű,gyors és látványos.
Aki szereti,a tetejét megporcukrozhatja.
Aki szereti,a tetejét megporcukrozhatja.
Tejpite vagy beletörikanyelvem-clafoutis: nekem mindegy, finom és kész! :D
VálaszTörlésNagyon guszta, szívesen megkóstolnám
VálaszTörlésMegsütöm!!!!!!
VálaszTörlésNagyon guszta! Maradt még?
VálaszTörlésMegsütöttem a meggyes-málnás pitét, 2x is! Nagyon-nagyon finom volt, köszi! :)
VálaszTörlésEgycsipet!
VálaszTörlésIgy van:-D
Bianka!
Finom volt:-)
Mellissina!
Nyugodtan,mertr finom!
Kiskukta!
Sajnos nem:-)
Klematisz!
Annyira örülök.Szeretem amikor tőlem is ugyanazt kérik,többször is,mert azt jelenti,hogy jót csináltam és nincs ennél jobb érzés:-)