szerda, július 07, 2010

Meggyes-málnás clafoutis/tejpite



Tavaly nagy sláger volt a blogokon a clafoutis avagy a magyar,póriasabb nevén a tejpite.
Nálam most valósult meg,mert nálam általában két pont között a legrövidebb út a görbe{Mae West szerint a gömbölyű,de Mae mama ezen kijelentése{mint oly sok másik}nem az étellel volt kapcsolatos}.


A málnámból maradt még egy maréknyi.Mert bizony én úgy ahogy volt,nyersen,frissen leszedve,ott a kertben bezabáltam.Látván a kis tálka alján guruló pár szemet,eszméltem csak rá,hogy valamit kezdeni is kellene vele.Ekkor jutott eszembe a tavaly tervezgetett clafoutis,mely már akkor is hasonló okok miatt nem valósult meg.


Mivel azonban  a málna nem volt elég,kipótoltam szintén friss,isteni finom meggyel.


A sütiben nem csalódtam,tényleg finom és az amatőr szakácsok nagy-nagy kedvence nálunk  is tarolt.




Meggyes-málnás clafoutis/Marie-Claire

  • gyümölcs{tetszőleges}
  • 3 tojás
  • 5 dkg cukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 2,5 dl tejszín
  • 1 tasak vanillines cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • csipet só
Vajazzuk ki a piteformát.Szórjuk meg az alját és az oldalát egyenletesen cukorral.
A tojásokat keverjük krémesre a cukorral,adjuk hozzá a lisztet,a tejszínt,a vanillines cukrot,a citromhéjat és a sót.10 percig pihentetjük.
A gyümölcsöt rendezgessük el a forma alján és öntsük rá a tésztát.4-es fokozaton süssük aranybarnára.


Egyszerű,gyors és látványos.
Aki szereti,a tetejét megporcukrozhatja.






6 megjegyzés:

  1. Tejpite vagy beletörikanyelvem-clafoutis: nekem mindegy, finom és kész! :D

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, szívesen megkóstolnám

    VálaszTörlés
  3. Megsütöttem a meggyes-málnás pitét, 2x is! Nagyon-nagyon finom volt, köszi! :)

    VálaszTörlés
  4. Egycsipet!
    Igy van:-D

    Bianka!
    Finom volt:-)

    Mellissina!

    Nyugodtan,mertr finom!

    Kiskukta!

    Sajnos nem:-)

    Klematisz!

    Annyira örülök.Szeretem amikor tőlem is ugyanazt kérik,többször is,mert azt jelenti,hogy jót csináltam és nincs ennél jobb érzés:-)

    VálaszTörlés