szombat, december 04, 2010

Meggykrémes,kókuszos rakott piskóta


Kétségkívűl Thrini volt az ihletet adóm.
Épp nála kúpászkodtam,mármint a virtuális konyhájában és ő a posztjában töredelmesen bevallotta,hogy nem szereti a mascarponét.Bevallom én sem.Túl zsíros,tömény,bár az kétségtelen,hogy a nehéz vajas krémekhez képest már-már könnyed.
De mégis.
Valamint eszembe jutatta még a citromos álmot is,ami tényleg finom,viszont semmi késztetést nem éreztem arra,hogy egyedül egyek meg egy rakás citromos krémet{KöBö nincs oda érte annyira} és mivel Thrini már úgyis felhergelt a meggyes krémjével,hát kibontottam egy rumos meggybefőttet.

Amint öntöttem le a levét,akkor támadt az ötletem,hogy másnap,kissé átvariálva,de megcsinálom a meggykrémes piskótát.
Már csak az uraságot kellett rábeszélni,hogy ugorjon el babapiskótáért.Igazán kevés munkába került-meglepő módon-és csak azt hozott-szintén meglepő módon-bár előtte oktatást kellett tartani,hogy a babapiskóta milyen alakzatú,hol található,mi van ráírva{-Hát babapiskóta-néztem értetlenül}és a boltosok fogják e tudni,hogy miről van szó,ha mégsem találja meg és segítséget kér.{mondtam,hogy fárasztó!}
Végül is a piskóta befutott és végre el tudtam használni azt a krémes tehéntúrót,amit szintén a férjem hozott a Lidl-ből,mert azt hitte rendes túró.


Meggykrémes,kókuszos rakott piskóta
  • 1 1/2 csomag babapiskóta
  • 1 üveg meggybefőtt{nálam rumos}
  • 1 csomag tejszínízű pudingpor
  • 500 gr krémes tehéntúró{állagra olyan mint a mascarpone,de nem annyira zsíros,nehéz}
  • 2 ek kókuszreszelék
  • 6 ek cukor
A meggybefőttet lecsepegtetjük,sőt,jól ki is nyomkodjuk a húsát.A meggylét felfogjuk.1/2 liternek kell lennie,ha nem annyi akkor vízzel vagy tejjel kipótoljuk.
A pudingport kikavarjuk kevés meggylével,majd a többi léhez adjuk.Beleszórunk 3 ek cukrot és a kókuszreszeléket.Közepes lángon krémsűrűségűre befőzzük.Kihűtjük.Közben a krémtúrót kikavarjuk a maradék cukorral{vagy ízlés szerinti mennyiséggel}és a kinyomkodott meggyhússal..Összekeverjük a kókuszos,meggyes krémmel.
Sütőpapírral kibélelünk egy megfelelő nagyságú tepsit.
A babapiskótát rumba mártjuk{ha nem akarjuk,akkor meggylébe}.Egy sor rumos piskótát lerakunk,erre rátesszük a krém felét,erre megint rumba áztatott piskótát rétegezünk és befedjük a maradék krémmel..
3 órára hűtőbe tesszük,hogy az ízek összeérjenek.

Könnyed desszert,nagyon üdítő,pont kellőképpen savanykás és édes is egyben.


6 megjegyzés:

  1. Istenien néz ki,biztos finom is,így ebéd után nem lenne rossz egy pici:-)

    VálaszTörlés
  2. Finom biztos,remek süti lehet!

    VálaszTörlés
  3. Hmm... tetszik ez a te verziód! A kókuszt azt kihagynám, mert nem vagyok odáig érte, de ez a krémes túró nagyon jó ötlet. Vettem már, csak én sütve használtam fel, és nagyon szimpatikus termék. Legközelebb mascarpone helyett tuti, hogy én is azt használom.

    Nem tudom a te férjed és az enyém esetleg nem távoli rokonok-e? Ugyanígy szoktam neki magyarázni, és ő visszakérdez, hogy a boltos tudni fogja-e miről beszél, mit keres???? Bár azt is meg kell modanom, hogy a 16 év alatt valamicskét fejlődött bevásárlás terén. :)

    VálaszTörlés
  4. Nyál össze futott a számban!:)

    VálaszTörlés
  5. Én segítettem volna a citromosat is megenni, de ha marad ebből, akkor felülök a seprűmre és ott termek:D

    VálaszTörlés
  6. Szerintem a mascarpone tejszínnel lazítva nem annyíra tömény, viszont a krémtúrós ötlet szuper ezzel a meggyel, piskótával. Málnával is kipróbálnám, nagyon guszta!:-))

    VálaszTörlés