szerda, december 08, 2010

Temesvári sertésborda


Volt egy adag karajom és megint csak nem akartam elvesztegetni rántott húsnak.Ami persze finom,de nem kell állandóan azt enni.
Így egy részéből lett Brassói,másik részéből pedig Temesvári sertésszelet.Azért kellett ennyifélét főzni,mert dupla nappalt vittem és nem volt időm főzni.
A temesvári sertésborda nagyon hálás étel,nem sokat kell vele foglalkozni és igazán finom.
Azoknak ajánlom,akik nem igazán főzelékesek,néha azonban elkalandoznak erre a területre is.
És ne botránkozzatok meg,mert Wok-ban főztem.


Temesvári sertésborda
  • 8 szelet karaj,kiklopfolva
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 kk só
  • liszt
  • 2 ek olaj
  • 1 nagy hagyma apró kockákra vágva
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 kg zöldbab{nálam fagyasztott}
  • víz
  • bors
  • 1 kis doboz tejföl  
  • 1 ek liszt
A lisztet összekeverjük a sóval és a pirospaprikával.A kivert hús mindkét oldalát belemártjuk,majd forró olajban pirosra sütjük.Kivesszük egy tányérra,a visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymát,üvegesre pároljuk,sózzuk,borsozzuk.
Felöntjük a paradicsomlével.
Visszatesszük a hússzeleteket,rátesszük a babot és felöntjük annyi vízzel,amennyi épp ellepi.
Nem kell több,mert a bab összesik.Lefedjük és jó puhára pároljuk.
Ha készen van,akkor a tejfölt elkavarjuk az 1 ek liszttel és a bab tetejére öntjük.
Nem kavargatjuk,inkább csak emelgetjük a fakanállal a babot és a húst,hogy egyik se törjön össze.
Mártássűrűségűre főzzük be a levét.
Megkóstoljuk és ha kell utána ízesítjük.





3 megjegyzés:

  1. Vajon milyen lehet zsenge babbal, ugyanis a férjem utálja a zöldbabot. Ez a recept nagyon gyors és finom is lehet elkészítve.

    VálaszTörlés
  2. Bianka!

    Köszi!

    Kedves névtelen!
    szerintem azzal is finom lehet,olyan babfőzelékszerű,próbáld ki nyugodtan,nem sok veszítenivalód van szerintem.

    VálaszTörlés