Minden éjszakás műszak után a nemrég nyílt csirkehúsos bolt előtt húzok el Elivel,a kis elektromos biciklimmel.{Olyan agyalágyultan romantikus vagyok,hogy minden sokat használt tárgyamnak nevet adok.A sima kerékpárom pl.Alfi.}
Nagyon jó minőségű és ami fő,friss áruval rendelkező bolt,bár sok egyéb minden is található benne a csirkehúson kívül pl.kacsa,liba,stb...
Nagyon szeretem a csirkemellet,csodálkozva tudok ránézni azokra akik azt mondják,hogy száraz,fullasztó.
Na,ők szokták fullra kiszárítani a húst,ugyanis nem kell hosszú sütési idő,meg pác,meg húspuhító fűszersó,meg anyámkínja,csak kevés idő.
Nagyon kevés.
A csirkemellnek ugyanis 4-4 perc sütési idő kell,mindkét oldalon és hihetetlenül omlós,zamatos,puha,ízes lesz.
Egyetért velem ebben Váncsa István is{na jó,én értek vele együtt,ne legyek nagyképű ugye}akié a recept.Picit változtattam rajta,mert nem teflonos serpenyőben sütöttem és hogy a hús ne ragadjon le,kevés zsemlemorzsába mártottam.
Egyébként nem kell.
A köret meg...
Hát az cékla.
Szerintem jó választás volt.
Csirkemell Diana módra
- 1 szeletelt csirkemellfilé
- 4 ek zsemlemorzsa
- 1,5 ek olaj
- 2 ek vaj
- 1/2 citrom leve
- 2 kk mustár
- 2 ek konyak
- 3 ek aprított petrezselyemlevél
- 3 ek aprított snidling
- 5 ek húsleves
- só
- bors
A szeleteket besózzuk,borsozzuk,belemártjuk a zsemlemorzsába.Az olajat a vajjal együtt felolvasztjuk és a fent említett idő alatt szép pirosra sütjük a húst a serpenyőben.
A húst tányérra szedjük.
A visszamardt olajba keverjük a mustárt,a petrezselymet,a konyakot,a snidlinget,a citromlét,és a levest.Elkeverjük és pár perc alatt,kis lángon besűrítjük.Levesszük a tűzről és 1 ek vajat dobunk bele,azzal is elkavarjuk.Tálaláskor a húsra locsoljuk.
A francia céklasaláta nem egy nagy kunszt.
A megfőtt céklát lereszeljük,ráöntünk annyi vizet,amennyi ellepi,beízesítjük sóval,borssal,köménymaggal,kevés cukorral és ecettel.Ha ezzel megvagyunk,akkor hozzákeverünk 2 púpozott evőkanál tormás majonézt,oszt' csókolom.
Kedves Belly-Gratulálok a profi készitésre ennek az elegáns csirkének. Nagyon guszta és szép is!
VálaszTörlésÉn sztékkel szoktam késziteni, de ki fogom próbálni a csirkével.
Perfekt recept!
Pont beleillik a diétámba! :) Köszi!!
VálaszTörlésCsodásan néz ki
VálaszTörlésCsodaszép látvány!:)
VálaszTörlésBiztos finom, nagyon jó lett a kép is!
VálaszTörlésTecccik hallani, hogy korog a gyomrom ? - hát szabad ezt így korán reggel?. Nagyon jól néz ki és igazad van, sokan kiszáritják a csirkemellet.
VálaszTörlésNálunk alapból senki sem szereti a mellét, de nem tudom miért, mert volt már, hogy nem vették észre mit esznek és elfogyott :)))))
Én bizony bepuszilnám így ahogy van, céklával együtt. :)
VálaszTörlésElisabeth!
VálaszTörlésKöszönöm!
Pipacs!
Nincs mit:-)
Bianka,Mary!
:-).Köszönöm.
Ottis!
Nagyon finom volt,köszi!
Viki!
Hallom ám!:-)
Nálunk sem szeretik a mellet,de nem tudják megmondani,hogy miért.
Gizi!
:-D
Szuper recept-listára tettem, mivel mi meg ugye szinte más húst nem is eszünk:) Guszta a fotó is, szép az új design, grat!
VálaszTörlésA lenti túrós kalácsot is bevállalom örömmel! ( Jah, hogy karácsonyi? Üsse kő:D )