Ancsika receptje.
Nézzétek el nekem,jóval karácsony előtt készült.
Valami túrós kelt tészta után kutattam,nem sokáig,Ancsi blogja azonnal adta a választ.
Nem is csalódtam.
Isteni finom,puha,illatos,kissé szaftos kalács lett.
Egyedül a mandulaolajat hagytam ki belőle,mert ugyan van a háztartásomban,viszont nem mertem beletenni,nem tudván hogy EZ az olaj étkezési célokra is jó e.
Túrós fonott kalács
- 500 gr liszt
- 2 dkg élesztő
- 5 g só
- 6 g cukor
- 75 g langyos,olvasztott vaj
- 1 tojás
- 100 ml víz
- 100 ml langyos tej
Töltelék
- 250 g túró
- 50 gr cukor
A tészta hozzávalóit a kenyérsütőbe pakolom és rugalmas labdát dagasztok belőle.
1 órán át hagyom kelni,kicsit átgyúratom,majd újra 20 percet kelesztem.Kinyújtom téglalap alakra,megkenem a töltelékkel és felcsavarom,mint a beiglit.Egy éles késsel félbevágom,de az elején kb.10 cm-es részt egyben hagyok.A két félbevágott részt összefontam.Sütőpapírral bélelt tepsibe tettem,20 percig kelesztettem.Habart tojással lekentem és 4-es fokozaton szép pirosra sütöttem.
A formában hagytam kihűlni,de előtte jó alaposan megszórtam vaníliás porcukorral.
Nagyon finom lehetett, szeretem a túrós kalácsokat.
VálaszTörlésA fonási mód szuper, az ötletet elraktározom magamnak. :)
A zene pedig gyönyörű, szép az eredeti is, de Janicsák Veca hangja egyszerűen borzongatóan szép...
Libabőrös leszek, ahányszor csak hallom ezt tőle.
Fenomenális a kalács is s Veca is!:-))
VálaszTörlésÉn elnézem neked, hogy csak most tetted fel, persze csakis egy feltétellel, ha küldesz belőle egy szeletkét, ha legközelebb megint megsütöd.:))
VálaszTörlésBiztosan nagyon finom volt.
Isteni finom lehet:-))
VálaszTörlésA kalács valami isteni, főleg, hogy túrós
VálaszTörlésSajnálom a Vecát, szerintem ő volt a legjobb, neki szurkoltam
De guszta! :)
VálaszTörlésMa egész nap a túrós finomságok kísértenek, gyönyörű a tészta állaga!El tudom képzelni, milyen fincsi is lehet!
VálaszTörlés