Renitens leszek,mert nincs nagy kedvem most bevezetőt irni.
Hogy jobban fogalmazzak,lövésem sincs mit írjak,így csak marad a recept.
Azt hiszem elég most ez is.
A süti szokás szerint finom.
Fűszeres vajas-diós kifli
- 0,5 kg liszt
- 3 dkg élesztő
- 1 ek cukor
- 2 dl tej
- 10 dkg vaj
- 1 cs. vanillines cukor
- 2 ek rum
- 1 csipet só
- 1 ek reszelt citromhéj{lehetőleg bio}
- 1/4 tk kardamom
Töltelék
- 5 dkg olvasztott vaj
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
Kelt tésztát készítünk a tészta hozzávalóiból.Meleg helyen 1 órát kelesztjük.3 gombócba szedjük és egyenként közepes vastagságúra nyújtjuk,8 db háromszögre vágjuk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A háromszögek egyik oldalát bekenjük az olvasztott vajjal.A vajas oldalával a cukros dióba mártjuk és feltekerve kiflit formálunk belőle.
Kb.25 percig pihentetjük,tejföllel lekenjük és előmelegített sütőben,kb 170 fokon{3-4-es fokozat}megsütjük.
Valamiért azt hittem, sós kifli lesz:) De nem baj, most úgyis édesre vágyom! Nagyon kis guszták!
VálaszTörlésBelly! jó van ez így bevezető nélkül, majd én bevezetem a helyére :) :)
VálaszTörlésNagyon szépek lettek, azt hiszem az íze is... :)
VálaszTörlésBevezető nélkül is guszták! :))
VálaszTörlésSzia!
VálaszTörlésJátékra hívlak, nézz be hozzám.
Szia Belly! Azt hiszem én is ugyanarra a húsvéti játékra invitállak...:)
VálaszTörléshttp://csiperke.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlat.html
Nagyon finomnak néz ki az édes, és füszeres kifli!
VálaszTörlés