szerda, április 13, 2011

Fűszeres vajas-diós kifli



Renitens leszek,mert nincs nagy kedvem most bevezetőt irni.
Hogy jobban fogalmazzak,lövésem sincs mit írjak,így csak marad a recept.
Azt hiszem elég most ez is.
A süti szokás szerint finom.


Fűszeres vajas-diós kifli

  • 0,5 kg liszt
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 2 dl tej
  • 10 dkg vaj
  • 1 cs. vanillines cukor
  • 2 ek rum
  • 1 csipet só
  • 1 ek reszelt citromhéj{lehetőleg bio}
  • 1/4 tk kardamom
Töltelék
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
Kelt tésztát készítünk a tészta hozzávalóiból.Meleg helyen 1 órát kelesztjük.3 gombócba szedjük és egyenként közepes vastagságúra nyújtjuk,8 db háromszögre vágjuk.
A diót összekeverjük a cukorral.
A háromszögek egyik oldalát bekenjük az olvasztott vajjal.A vajas oldalával a cukros dióba mártjuk és feltekerve kiflit formálunk belőle.
Kb.25 percig pihentetjük,tejföllel lekenjük és előmelegített sütőben,kb 170 fokon{3-4-es fokozat}megsütjük.





8 megjegyzés:

  1. Valamiért azt hittem, sós kifli lesz:) De nem baj, most úgyis édesre vágyom! Nagyon kis guszták!

    VálaszTörlés
  2. Belly! jó van ez így bevezető nélkül, majd én bevezetem a helyére :) :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szépek lettek, azt hiszem az íze is... :)

    VálaszTörlés
  4. Bevezető nélkül is guszták! :))

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Játékra hívlak, nézz be hozzám.

    VálaszTörlés
  6. Szia Belly! Azt hiszem én is ugyanarra a húsvéti játékra invitállak...:)
    http://csiperke.blogspot.com/2011/04/husveti-ajanlat.html

    VálaszTörlés
  7. Nagyon finomnak néz ki az édes, és füszeres kifli!

    VálaszTörlés