Hála istennek,lett meggyünk bőven.
Egy része lekvárrá lényegült,egy része ivólé lett,egy része fagyasztva vár sorsára,számtalan meggyleves készült{-Anyám,ez finomabb mint a meggyes joghurt,tudod,amit szeretek!-by KöBö}.
Így lehet őrültnek nézni,de bizony én befűtöttem a konyhámba és diós meggyes linzert sütöttem.Alapja nagyanyám linzertésztája{avagy hogy húzzunk le hétnél több bőrt a rókáról,mert ez a tészta aztán volt már töltve mindennel}ráépítve vastagon cukros dió és finom,savanykás meggy.
Meggyes-diós linzer
- 50 dkg rétesliszt
- 2 tojás
- 20 dkg kristálycukor
- 25 dkg vaj
- 1 citrom héja
- 1 cs.sütőpor
- 1 cs.vanillines cukor
A tésztát kivesszük a hűtőből és és kettévesszük úgy,hogy legyen egy nagyobb meg egy kissebb rész.A nagyobb részből kis gombócokat csípünk ki és a két kezünk közt ellapítjuk,majd a tepsiben egymáshoz illesztjük őket.Ezt azért csinálom így,mivel a tésztát nem lehet nyújtani.Mikor így készen vagyunk a ˇfoltozássalˇ{egyenletes egyforma vastag legyen a tészta,legalábbis törekedjünk rá.Osszuk el a nagyobb részt teljesen a tepsi alján}, megszórjuk ízlés szerinti cukros darált dióval,jó vastagon,majd megszórjuk kimagozott,kinyomkodott,lecsepegetett meggyel.
A maradék tésztával berácsozzuk a süti tetejét.
Tojássárgájával lekenjük,4 fokozaton addig sütjük,míg a teteje szép rózsaszínes,pirosasra sül.Szépen meg fog emelkedni sülés közben.
Csak kihűlve lehet szeletelni,melegen szétesik.
Így ahogy van remekmű
VálaszTörlésJaj de guszta let Belly!:)
VálaszTörlésNagyon jól néz ki!
VálaszTörlésJöhet egy tányérral!!! Nehogy egy darabbal akard kiszúrni a szemem:DDD
VálaszTörlésNagyon jó kis párosítás! ennék most belőle :)
VálaszTörlés