péntek, július 22, 2011
Meggyivólé
Idén ez is készült a meggyből.
Nagyon finom és azt hiszem elteszek a többi gyümölcsből is egy-egy üveggel.
Na jó,többet.
Dulmina útmutatása szerint készült.
Igazi,rostos,finom,vitamindús ital,jégkocka helyett fagyasztott meggyszemekkel díszítve.
Meggyivólé
Nem irok rendes receptet,csak elmondom,mint mikor szomszédasszonyok pletyuznak egymás között.Pofonegyszerű recept,ne izzadjon a tenyeretek.
Veszünk hozzá megyyet.
Kimagozod.
Felöntöd annyi vízzel,hogy bőven ellepje.
Felforralod.
Leszűröd.
A meggyhúst összeturmixolod némi főzőlével.
A maradék főzőlével megfelelő állagúra engeded fel az ivólét.
Ha kell,ízlés szerint cukrozod.
Felforralod.
Üvegekbe töltöd.
Színűltig.
Lezárod.
Kamrába rakod.
Maradékot hűtöd.
Megiszod.
Örülsz mert finom.
Örülnek mert finom.
Nem örülsz,mert előbb itták meg,mint te,mert finom.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Remek ! Én most találtam meg egy üveg barackot,valahogyan elbújt a falánkok elöl.:)) Most fő az idei adag,naná,hogy hozzá kellett fognom:))
VálaszTörlésNagyon finom lehet
VálaszTörlésHa ezt előbb olvasom, meggyivólé-nagyhatalom lennénk.
VálaszTörlésMeddig lehet hűtés nélkül eltartani, kedves Belly?
Üdv,
Bea
Kedves Bea!
VálaszTörlésHa megfelelő az üvegek előkészítése,akkor ugyanannyi ideig tárolható,mint a rendes befőtt,persze felbontás nélkül.Felbontás után hűtőben kell tárolni és mielőbb elfogyasztani.
Üdv,Belly.
Köszönöm a választ!
VálaszTörlésJövőre mindenképp megpróbálom, nagyon szeretem a meggyet. A jégkockapótló meggy pedig nagyon ötletes és jópofa :)