péntek, július 22, 2011

Meggyivólé


Idén ez is készült a meggyből.
Nagyon finom és azt hiszem elteszek a többi gyümölcsből is egy-egy üveggel.
Na jó,többet.
Dulmina útmutatása szerint készült.
Igazi,rostos,finom,vitamindús ital,jégkocka helyett fagyasztott meggyszemekkel díszítve.


Meggyivólé

Nem irok rendes receptet,csak elmondom,mint mikor szomszédasszonyok pletyuznak egymás között.Pofonegyszerű recept,ne izzadjon a tenyeretek.

Veszünk hozzá megyyet.
Kimagozod.
Felöntöd annyi vízzel,hogy bőven ellepje.
Felforralod.
Leszűröd.
A meggyhúst összeturmixolod némi főzőlével.
A maradék főzőlével megfelelő állagúra engeded fel az ivólét.
Ha kell,ízlés szerint cukrozod.
Felforralod.
Üvegekbe töltöd.
Színűltig.
Lezárod.
Kamrába rakod.
Maradékot hűtöd.
Megiszod.
Örülsz mert finom.
Örülnek mert finom.
Nem örülsz,mert előbb itták meg,mint te,mert finom.


 











5 megjegyzés:

  1. Remek ! Én most találtam meg egy üveg barackot,valahogyan elbújt a falánkok elöl.:)) Most fő az idei adag,naná,hogy hozzá kellett fognom:))

    VálaszTörlés
  2. Ha ezt előbb olvasom, meggyivólé-nagyhatalom lennénk.
    Meddig lehet hűtés nélkül eltartani, kedves Belly?

    Üdv,
    Bea

    VálaszTörlés
  3. Kedves Bea!

    Ha megfelelő az üvegek előkészítése,akkor ugyanannyi ideig tárolható,mint a rendes befőtt,persze felbontás nélkül.Felbontás után hűtőben kell tárolni és mielőbb elfogyasztani.

    Üdv,Belly.

    VálaszTörlés
  4. Köszönöm a választ!
    Jövőre mindenképp megpróbálom, nagyon szeretem a meggyet. A jégkockapótló meggy pedig nagyon ötletes és jópofa :)

    VálaszTörlés