szerda, június 30, 2010

Paradicsomos-kakukkfűves fehérbabdip/krém


Hát újra itt!
Pár napos intenzív szabi után újra pötyögök a billentyűzeten,bár jobban örültem volna ha még pár nap kimarad,de ez van,ezt kell szeretni,majd augusztusban még jobb lesz.
Ezt meg a nagy freefeelingben majdnem kihagytam.
Adva volt egy régi,paradicsomos babkonzerv és kicsit már bántotta a szemem a jelenléte.
Mozdultak is a kis kerekek és lőn.
Nagyon finom,a hagymás bucival ettük,de én köretként is simán el tudom képzelni.


Paradicsomos-kakukkfüves fehérbabdip/krém

  • 1 doboz paradicsomos fehérbab lecsepegtetve,de nem kell lemosni
  • 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 csipet só
  • 1/4 tk bors
  • 1 tk kakukkfű
  • 1/3 csésze víz
A fokhagymát az olajban megpároljuk{ne piruljon meg},sózzuk,borsozzuk,elkeverjük,beleöntjük a vizet és a babot.Fakanállal kevergetjük és amikor elkezd besűrűsödni,krumlitörővel áttörjük.Beleszórjuk a kakukkfüvet.A tűzről nem vesszük le.Darabosra hagyjuk,majd újra fakanállal kevergetve,krémszerűre besűrítjük.
Langyosan tálaljuk.

Az egész nem tart tovább kb.12-15 percnél.









5 megjegyzés:

  1. Hmmmm meg nyamm :)) Szeretem a dipeket!! Ezzel a fűszerezéssel a bab is tökéletes lehetett!!

    VálaszTörlés
  2. Biztos nagyon finom, főleg, hogy gyorsan elkészül

    VálaszTörlés
  3. Aha, szóval ehhez volt az isteni buci!:-))
    Nagyon fincsi lehet!:-))

    VálaszTörlés
  4. Trin!
    Köszi,az volt!

    Bianka!
    Tényleg hiper-szuper gyorsan elkészül.

    Egycsipet!
    Az volt:-)

    Andi!
    Mhmmm,nagyon finom volt együtt a kettő!

    VálaszTörlés