Hát újra itt!
Pár napos intenzív szabi után újra pötyögök a billentyűzeten,bár jobban örültem volna ha még pár nap kimarad,de ez van,ezt kell szeretni,majd augusztusban még jobb lesz.
Ezt meg a nagy freefeelingben majdnem kihagytam.
Adva volt egy régi,paradicsomos babkonzerv és kicsit már bántotta a szemem a jelenléte.
Mozdultak is a kis kerekek és lőn.
Nagyon finom,a hagymás bucival ettük,de én köretként is simán el tudom képzelni.
Paradicsomos-kakukkfüves fehérbabdip/krém
- 1 doboz paradicsomos fehérbab lecsepegtetve,de nem kell lemosni
- 2 gerezd apróra vágott fokhagyma
- 2 ek olívaolaj
- 1 csipet só
- 1/4 tk bors
- 1 tk kakukkfű
- 1/3 csésze víz
A fokhagymát az olajban megpároljuk{ne piruljon meg},sózzuk,borsozzuk,elkeverjük,beleöntjük a vizet és a babot.Fakanállal kevergetjük és amikor elkezd besűrűsödni,krumlitörővel áttörjük.Beleszórjuk a kakukkfüvet.A tűzről nem vesszük le.Darabosra hagyjuk,majd újra fakanállal kevergetve,krémszerűre besűrítjük.
Langyosan tálaljuk.
Az egész nem tart tovább kb.12-15 percnél.
Hmmmm meg nyamm :)) Szeretem a dipeket!! Ezzel a fűszerezéssel a bab is tökéletes lehetett!!
VálaszTörlésBiztos nagyon finom, főleg, hogy gyorsan elkészül
VálaszTörlésTyű, ez jó lehet! :)
VálaszTörlésAha, szóval ehhez volt az isteni buci!:-))
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet!:-))
Trin!
VálaszTörlésKöszi,az volt!
Bianka!
Tényleg hiper-szuper gyorsan elkészül.
Egycsipet!
Az volt:-)
Andi!
Mhmmm,nagyon finom volt együtt a kettő!