Vagy akár írhatnám fahéjas-mandulás csillagnak is.
Karácsonyra készült,mint oly sok receptem,amit nem volt időm feltenni ide.
Xukort használtam hozzá.
Nagyon örülök,hogy sikerült felfedezni ezt az édesítőformát,végre eldughatom a különböző édesítőporokat,tablettákat,mert ugye az emberben mindig van egy kis félsz,mégiscsak vegyszerek,hiába nyugtatgatják a hírekben a jónépet,hogy így meg úgy,nem lesz baj,tessék nyugodtan magába tömni a ciklamátot illetve az aszpartamot.
Nem mondom,húzós ára van,de aki csak annyit szokott sütögetni mint én,annak nagyon is megéri.
És hogy a sütiről is essék szó,hagy lőjjem le a poént.
FIINNOOOMMMM!
Fahéjas csillag
- 25 dkg porított xukor
- 3 tojásfehérje
- 50 dkg hámozatlan darált mandula
- 1 cs.vanillines cukor
- 3 tk.őrölt fahéj
A fehérjéket kemény habbá verjük és közben apránként adagoljuk hozzá a xukort.A habból félreteszünk kb.6 ek-nyit a díszitéshez.A darált mandulát,a vanillines cukrot és a fahéjat a tojáshabba vegyítjük,majd a masszát porcukorral meghintett deszkán vékonyra kinyújtjuk.Csillagformával kiszúrjuk a tésztát.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük a csillagokat és félretett tojáshabbal bevonjuk őket.Előmelegített sütőben,125 fokon{2-3-as fokozat}kb.20 percig sütjük,majd kihűtjük.
Egy régi Tina konyhából való a recept.
Igazi karácsonyi süti!
VálaszTörlésEgyébként én is örülök, hogy rátaláltam a nyírfacukorra. Igaz,hogy az ára elég húzós, de mégis inkább ezt választom.
Jujj, hát ez nagyon jóóó lehet! Kicsit ütős a mandulamennyiség, azt hiszem, még dédelgetem egy ideig ezt a receptet. :D
VálaszTörlésNagyon szép, karácsonyi asztalon csodásan nézhetett ki
VálaszTörlésNagyon guszta kis csillagok, na majd karácsonykor sort kerítek rá.
VálaszTörlésUgye, milyen klassz dolog ez a nyírfacukor? A csillagok pedig csudaszépek! Akinek pedig mandulafája van, az bátran garázdálkodhat:DD
VálaszTörlés(Megjegyzem halkan, odáig jutottunk-felénk legalábbis, hogy a mandula bizony a diónál idén már olcsóbb.A dió kilója 4000 fele kacsintgat:()
Guszta, nagyon szeretnénk mi is.:-))
VálaszTörlésEzt a nyírfacukrot pedig kipróbálom most már én is.
Szemirámisz!
VálaszTörlésAz volt:-)
Én is örülök a cukorpotlónak,teljességgel olyan mint az igazi.
Egycsipet.
Nekem volt miből bőven szórni.De lehet felezni is:-9
Bianka4
Így volt!
Gizi4
Köszi!
Nem fogod megbánni.
Trin4
Így van :-)
Volt miből garázdálkodni.
Azért a dióáron behaltam.Nálunk 2200 egy kiló tisztitott dióbél.
Andi!
Dobjak párat{dobócsillag :-D}?
Próbáld ki nyugodtan,nem fogsz semmi különbséget érezni az "igazi"fehércukor és ez között.