Megint bevetésre került nálam a kardamom.
Egyre jobban megbarátkozom vele.
Most egy nagyon egyszerű omlós keksz ízesítsére használtam és itt is előkerült a xukor,most sem csalódtam benne.
Ropogós,mégis omlós,finom,enyhe ízű keksz,igazi karácsonyi előfutár.
Kardamomos omlós keksz
{eredeti recept itt}
- 225 g finomliszt
- 115 g kukoricaliszt{finomszemcsést használtam}
- 225 g vaj
- 55 g porított xukor
- 1 tk.őrölt kardamom
A kétféle lisztet összevegyítjük.A vajat a xukorral és az őrölt kardamommal habosra kavarjuk,majd apránként beledolgozzuk a lisztet.Hengert formálunk a masszából és folpackba tekerve a hűtőbe tesszük 1/2 órára.A hűtés után felszeleteljük,majd sütőpapírrl bélelt tepsibe fektetjük a korongokat.Előmelegített sütőben,kb.4-es fokozaton{180-200 fok}18-20 percig sütjük.Ha a széle kezd pirulni,készen van.
Lapáttal kiszedjük.
Rácson kihűtjük
Aztán pedig jól megesszük.
Nagyon finom lehet
VálaszTörlésNagyon tetszik, el is mentem, mert mostanában sok kekszet sütök és épp karácsony előtt vettem egy kis zacskó kardamomt.
VálaszTörlésKlassz kis recept, viszem is :)
VálaszTörlésHű, én is nagy "kardamom-fun" vagyok, ezt biztosan kipróbálom majd, köszi!!!
VálaszTörlésÉn még soha sem használtam, vagy legalábbis nem emlékszem rá, kardamom-t. Mondjátok már meg, hogy mire hasonlít az íze? de nehogy azt, hogy a kardamomhoz ! :)))
VálaszTörlésFérjem is nagy kekszevő és már nem nagyon tudok valami ujat kitalálni neki. Az ízét azért kérdezem, mert a kávéjához fogyasztja a kekszet. Szerintetek ???
Bianka!
VálaszTörlésAz.
Gesztenye!
Vidd egészséggel,remélem fog ízleni.Ezzel a mennyiséggel csak enyén érezhető a kardamom íz,szükség szerint növelheted az adagot.
Ami!
Köszi:-)
Ritmus!
Üdv a klubban :-)
Viki!
Olyan fahéjas beütésü.Sok blogon írják,hogy lehet helyettesíteni fahéjjal is,hasonlít az íze.
Ez a fajta keksz nálunk minden mennyiségben elfogy. Vittem-köszi:))
VálaszTörlésMa megalkottam, be is linkeltelek, köszi mégegyszer!
VálaszTörlés