hétfő, július 25, 2011

Esti pogácsa


Egy könnyed ujjgyakorlat.
Annyi a lényeg,hogy a tészta előző este készül és a hűtőben várja sorsát másnapig,amíg kisütjük.
Életem legfinomabb pogácsája,könnyű,légies tésztával.


Esti pogácsa
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg vaj
  • 2 tojássárgája
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 lapos ek só
  • 1 kk cukor
  • 1 ek rum
  • 1 ek tejföl
  • 1 db élesztő
  • 1 dl tej
Mindent összegyúrunk.Ha nagyon lágy lenne a tészta tehetünk még bele lisztet.Nagyon puha tésztát kapunk,de formázhatót.Éjszakára lefedve a hűtőbe tesszük.
Másnap felhasználás előtt 1 órával kivesszük a hűtőből,átgyúrjuk,1,5 cm vastagra kinyújtjuk,berácsozzuk,lekenjük tojássárgájával,szaggatjuk és sütjük.
Tetejére szórhatunk sajtot











14 megjegyzés:

  1. De tényleg? Én elhiszem Neked, úgyhogy a legközelebbi pogácsasütésnél pihentetés lesz, az biztos. :) Nagyon guszták, máris megéheztem...

    VálaszTörlés
  2. De tényleg!:-)

    Nagyon finom,és mondom,ha túl lágynak gondolod,akkor tégy még hozzá lisztet.A lényeg,hogy ne ragadjon a kezedre.

    VálaszTörlés
  3. Nagyon guszta, és régóta nem sütöttem pogácsát :(

    VálaszTörlés
  4. Hmm, ezt ki kell próbálnom! :)

    VálaszTörlés
  5. Hű de jó ezt ki fogom próbálni, mert előre lehet dlogozni vele

    VálaszTörlés
  6. Nekem is nagyon tetszik ez a recept, ki fogom próbálni!
    A kenyérnek is jót tesz az éjszakai pihenés a hűtőben, így biztosan igaz ez a pogácsára is. :)

    VálaszTörlés
  7. A tésztába is kell sajt? Az élesztőt kell futtatni?, A rum elhagyható? Éva

    VálaszTörlés
  8. Kedves névtelen.

    Igen a tésztába is kell sajt,nem szoktam élesztőt futtatni,csak belemorzsolom,a rum elhagyható,viszont nem lehet észrevenni a tésztában.
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  9. Tegnap megsütöttem a pogácsát, finom lett. Viszont van egy-két dolog, ami nálam másképp volt, nem tudom,hogy én nem csináltam-e jól valamit...
    Elkészítettem előző este a tésztát, de nekem nem lett lágy, inkább még pici tejet kellett hozzáadnom. Tudom,hogy ez múlhat a liszten is, de én az élesztő miatt puha, kelt tészta-állagra számítottam, de nem olyan lett még másnapra sem. Inkább mint a gyúrt tésztának, olyan lett az állaga. Vagy ilyen is kell,hogy legyen? Mindenesetre ízre nagyon finom lett, ízlett a vendégeknek is. :)

    VálaszTörlés
  10. Szeretném megsütni ez a pogit, de a hozzávalóknál az élesztő mennyisége 1 db! Ez pontosan mennyit jelent? Esetleg porélesztővel is elkészíthető? Köszi a választ: Pixy

    VálaszTörlés
  11. Nagyon guszták!
    Csütörtökre úgyis van pogácsarendelésem, szerdán begyúrom ezt a tésztát. Köszönet a receptért :)

    VálaszTörlés
  12. Szemi!

    Nekem lisztet kellett még hozzá tenni,ezért írtam,úgy látszik tényleg a liszten múlik.

    Garffy !

    Vidd nyugodtan,sok sikert!

    Pixy!

    1 db élesztő az 1 kocka{5 dkg}friss élesztő.
    Nem szoktam porélesztőt használni,így nem tudom mennyit kell a tésztába tenni,de szerintem elkészíthető azzal is.

    VálaszTörlés
  13. hola esta es my blog de [b]Santa Pola[/b], te invito a que la veas,
    ahi estoy publicando cosas de este pueblo de
    de la zona de[b] Alicante[/b], si quieres pasar una fantasticas vacaciones.....


    [url=http://santapolafiestas.wordpress.com/]Santa Pola[/url]

    VálaszTörlés