vasárnap, július 17, 2011

Ropogós spenót-cukkini saláta francia salátaöntettel


Nagyon szeretem a spenótot.
Nyersen.
Salátaként tökéletes párosítás a cukkinivel,imádnivalóan,harsogóan ropogós.
Nagyon tartalmas,simán lehet egy vacsora is.
Jó tanács!
Az öntet mindig frissen kerüljön rá,mert különben minden elázik és akkor már inkább romos mint ropogós lesz.Használhatsz tasakos öntet,de a házi változat sem nagy ördöngősség és bizony finomabb is.





Ropogós spenót-cukkini saláta francia
  • 1 1/2 ek olaj
  • 1 zúzott fokhagymagerezd
  • 2 szelet kenyér,lehéjazva,kis kockákra vágva
  • 225 g spenótlevél összetépkedve
  • 2 közepes méretű cukkini
  • 1 közepes méretű vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 3 ek mazsola
  • 100 gr főtt,füstölt sonka
  • 1 marék hámozatlan,apróra vagdalt/tördelt mandula
  • 150 ml francia salátaöntet
Az olajon megpároljuk a fokhagymát,hozzátesszük és aranybarnára pirítjuk a kenyérkockákat.
Félretesszük.
A tépett spenótleveleket összekeverjük a cukkinikockákkal,az apróra vágott hagymával,a mazsolával,a sonkával,mandulával.
Jól behűtjük.
Tálaláskor a tányérokon megszórjuk a kenyérkockákkal és megöntözzük salátaöntettel.


Francia salátaöntet
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 ek vörösborecet
  • 1/2 tk cukor
  • 1/4 tk Dijoni mustár
  • 2 jó nagy csipet só
  • kevés törött bors
  • 1 zúzott fokhagymagerezd
Jó alaposan összekeverünk mindent és behűtjük.



1 megjegyzés:

  1. Hát ez tényleg egy isteni saláta! Még sosem készítettem nyerset a cukkiniből, de hiba volt, ez igen tetszik!!!Kérek:))

    VálaszTörlés