kedd, január 19, 2010

Rafaello golyó házilag



Csütörtökre készült.


Kíváncsi voltam rég rá,hogy milyen.


Finom.


De csalódást okozott.


Nem az íze,hanem,hogy egyáltalán nem olcsóbb,mint a boltban beszerezhető eredetije.






Házi Rafaello

  • 40 dkg tejpor
  • 1 Rama
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 35 dkg cukor
  • 1,5 dl víz
+

kókuszreszelék a forgatáshoz

A cukrot a vízzel sziruppá főzzük,majd elkeverjük benne a ramát.Hozzáadjuk a tejport és a kókuszreszeléket.Hűtőben kihűtjük.
A kihűlt masszából golyókat formázunk és kókuszreszelékben megforgatjuk.A közepére tehetünk lehéjazott mandulát.






8 megjegyzés:

  1. Nem kell hozzá liszt? juhééééé
    Nagyon szépek....!!!!

    VálaszTörlés
  2. hmmmmm?? erre már én is rájöttem :(

    VálaszTörlés
  3. Andi!

    Nem,nem kell:-)
    Köszi.

    Viki!

    Sajnos:-(

    VálaszTörlés
  4. Szilveszterre ilyet akartunk csinálni, s tájékoztattak az Intersparban, hogy ne is álmodjunk tejporról, mert nem tartanak. Esetleg CBA. Talán.

    Egyébként meg horror áron.

    Már így előkészültél? Ügyes vagy :-)

    VálaszTörlés
  5. ebből körül belül hány golyócska jön ki, ha méretét nézzük akkor akkora golyók mint a bolti?

    VálaszTörlés
  6. Kedves névtelen!

    Kb.20 db golyócska és ugyanolyan méret.

    VálaszTörlés