Nem bírom unalomig ismételni magam.
Vannak bizonyos ételek,amikhez fel kell nőnöm.
Most éppen kettőhöz sikerült,teljes mértékben.
1.Olajbogyó
-Hát kérem szépen,szégyen,nem szégyen,20 éves voltam,amikor először kóstoltam az olajbogyót.És soha többet.Akkor költöztem albérletbe,első munkahely,ünnepeljük meg címszóval,persze egyedül,mert a barátok kicsit távolabb voltak.Mi legyen,mint pizza a főfogás.
A listát végigböngészve,megakadt a szemem az olajbogyón.Az kell.Annyit hallottam már róla,csak jó lehet,elvégre egy nemzet nem tévedhet,más is szereti ezen a bolygón,jöhet.
Jött is.
Szerencse,hogy egyedül voltam,mert az első falat után egyáltalán nem viselkedtem úgy,mint akinek volt gyerekszobája.Az olajbogyó olyan kecses ívet írt le a levegőben,hogy öröm volt nézni,a pizza meg ment a kukába.
2.Avokádó
-Amikor bejött hozzánk is,gondoltam kipróbálom.Forgattam,szagolgattam{azt ugyen lehet}betettem a kosárba s mint a mesében,hazavittem,megettem és megállapítottam,hogy ez egy túlfavorizált étel,se íze,se bűze,csak egy zsíros,ˇhalványan zöldˇízű valami,hát én ezért nem fizetek,mit vannak úgy oda a belőle készült ételekért?
Aztán nemrégiben szert tettem 4 avokádóra{zöldséges ismerős-barát,yippiiiiii}többek között.Gondoltam valamit azért kezdeni is kellene vele,nemcsak csíráztatni a magját.A neten találtam jó pár külföldi receptet,a legjobban ez tetszett,Zulától.Igaz sokáig álltam az olajbogyók előtt,mire betettem a kosárba egy kis üveggel.
A salsát most dobtam össze,pár perc az egész és hát igen........
Soha,de soha nem mond.........
Nem lettem ugyan hívő olajbogyó és avokádótéren,de határozottan jólesett.
Avokádó salsa
- 1 doboz kukoricakonzerv
- 5-6 olivabogyó,lecsöpögtetve,szeletelve{nálam paprikával töltött}
- 1 kis hagyma,szeletelve
- 5 gerezd fokhagyma,aprítva
- 1/3 csésze olívaolaj
- 1/4 csésze citromlé
- 3 ek almabor{vagy fehér borecet}
- 1 tk szárított oregánó
- 1/2 tk só
- 1/4 tk bors
- 4 avokádó
Egytálban összekeverejük a kukoricát,olajbogyót,hagymát.Egy kis tálban összekeverjük a fokhaygmát,olajat,citromlevet,ecetet,oregánót,sót és borsot.Összeforgatjuk a kettőt.Tálalás előtt keverjük bele a felkockázott avokádót.
Behűtve tálaljuk,pitacsipsszel.
Nálam vöröskáposztán lett tálalva,csipsz nélkül,mert hát azért na.....
Olajbogyóm a hütőben és kb 3 napja őrizgetek 4 db avokádót ! Szerinted? --- szerintem ugy jár, mint a padlizsán, ha nekem kell megcsinálni. Arra is vágyakozom legalább 10 éve:))) Na de ha Te mondod Belly? lehet, hogy holnap salátát fogunk enni??
VálaszTörlésAz avokádót nagyon ki kell fogni A férjem szokta venni, még néha ő is melléfog, pedig már azt hittem, hogy nem érheti meglepetés avokádó-téren.. :))
VálaszTörlésAz avokádó nekem nincs benne az étrendemben. Szerintem még nem ettem sohasem.
VálaszTörlésAz olajbogyót viszont imádom. A feketét!!!
Micsoda színek,nagyon tetszik!:-))
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésNe az én szavamra próbáld ki,hanem ha tényleg meg akarod enni.Szerintem finom volt.
Reni!
Biztos,hogy igazad volt.Ez az avokádó elég jó volt.
Andi.
Ez zöld volt,majd egyszer megkóstolóm a feketét is.
Andi/Cuki!
Köszike:-)
Micsoda színek! Pazar!
VálaszTörlésÉn is elmúltam 20 az olajbogyónál, az avokádónál 30 is:)) Sosem késő...És milyen finom!!
VálaszTörlés