kedd, március 09, 2010

Rozmaringos-bárányhúsos lasagne


Egyszer,egy régvolt húsvétra készítettem el,akkor nagyon ízlett és most újra megsütve is nagyon jó volt.
Igaz{még}nincs húsvét,de van bárányhúsom{akkora is}és persze rögtön ez az étel jutott óla eszembe.


Általában véve szeretjük a tésztás ételeket,de a lasagne nem gyakran szerepel,nem is tudom miért.Ha mégis készítem,akkor  lebbencstésztalapokat használok erre a célra,szerintem az is nagyszerűen megteszi,végtére is semmi különbség nincs a kettő között.Sőt,Andi/cukinál olvastam,hogy ő bizony palacsintát használ lasagnelap helyett,és a munkahelyemen is kezdenek ráállni erre a változatra.A lasagne elkészítése rém egyszerű,csak a ragu  vesz el az ember idejéből egy kicsit,majd hipp-hopp,pár perc{jó pár perc}elteltével az asztalon gőzölög ez a tartalmas,laktató fogás.


Persze ez a változat akár diétásnak is nevezhető,mert alacsony kalóriatartalmú lágy sajt{mozarella}és zsírszegény tej együttese helyettesíti a hagyományos,kalóriadús besamelmártást ebben a finom,nagyon is laktató ételben.



Rozmaringos-bárányhúsos lasagne

  • 1 ek olívaolaj
  • 400 gr darált bárányhús
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 db szárzeller apróra vágva
  • 1 tk szárított rozmaring
  • 150 ml fehérbor{nálam almabor}
  • 425 ml tyúkhúsleves
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 400 gr paradicsom kis kockákra vágva
  • 1 ek kukoricaliszt
  • 500 gr reszelt mozarella
  • 250 ml tej
  • reszelt szerecsendió
  • 150 gr frissen reszelt parmezán
Az olajon pirítsuk barnára és morzslékosra a húst.Adjuk hozzá a hagymát,a zellert,a rozmaringot és a bort,lassú tűzön pároljuk kb.10 percig,majd keverjük bele a húslevest,a sűrített paradicsomot és a paradicsomot.Sózzuk,borsozzuk és fedő alatt pároljuk 30 percig.
Keverjük bele a kukoriucalisztet és sűrítsük be.
Vegyük le a tűzről.
A sajtot keverjük el a tejjel,szerecsendióval,sóval,borssal.
Egy edény aljára teyük le a hús egyharmadát,fedjük le a tésztával,erre öntünk egy kevés sajtmártást,erre tészta,erre hús.2x ismételjük a rétegezést,tetejére sajtmártás kerül.
Szórjuk meg a  parmezánnal és 30-35 percig sütjük.








7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta. Én is szeretem. :-)

    VálaszTörlés
  2. szia Belly! ne haragudj hogy ezt ide irom, de nem tudom hol küldjek mashol üzenetet Neked.
    megváltoztattam az oldalam linkjét, ha gondolod majd újitsd meg nálad is. elöször csak beirtam egy nevet az oldalhoz, de nemreg megjött az ihlet :-) es hozzam illöve tettem az oldalamat.

    az új cím: www.lakomaesopera.blogspot.com

    p.s. de jol nez ki ez a teszta!!! anno Angliaban föztem sokszor baránybol, de itt Nemetorszagban nem szokas es ezert nagyon draga is.

    üdv, anna. (márvány)

    VálaszTörlés
  3. Andi!
    Akkor nosza!

    Anna!
    Köszi,megváltoztatom.
    Köszi a dícséretet is.A hús ajándékba van,mert nemogy baromi drágán de sehogy nem lehet itt kapni.

    Bianka!

    Megértem!

    VálaszTörlés
  4. Bellykém, mi is imádjuk a báránykát, és enni is:-)
    Úgyhogy engedelmeddel már vittem is a receptet és köszönöm!:-)

    VálaszTörlés
  5. Hm, így még nem kóstoltam lasagnet, de igen ígéretesnek hangzik! Bárányhúsom ugyan nincs, de más hússal kipróbálom majd.

    VálaszTörlés
  6. Latsia!

    Csak nyugodtan.Remélem fog ízleni.Nekünk nagyon.

    Garffyka!

    Persze hogy jó más hússal is.

    VálaszTörlés