Nincs olyan elegánsan hangzó neve,mint a Lemon curd-nek,de finom.
Nagyon finom.
És ha azt mondom,hogy nagyon finom,akkor az azt jelenti,hogy addiktív,abbahagyhatatlan és überfaszafinom!{öcsém legújjabb szókreálmánya}
Főleg hidegen!
Imádom az ananászt,jó éretten,lédúsan.
A krém használható tortába,frissen sült kiflire kenve,croissant-ról nem is beszélve,kis joghurttal elkeverve reggelire,de csak úgy magában,üvegből kanalazva is jó{hidd el,elő fog fordulni,ha elkészíted!}
A hűtőben,üvegben,letakarva, 2 hétig áll el.Feltéve ha azt a fránya hűtőt lelakatolod addig.
Ja és hogy mit kezdjünk a fentmaradó tojásfehérjékkel?
A fantáziádra bízom......
Ananász curd
- 6 tojássárgája
- 2 1/4 csésze ananászlé
- 3/4 csésze kristálycukor
- 5 ek kukoricaliszt
Alaposan összekeverünk mindent és lassú tűzön,folyton kevergetve besűrítjük.
Először nem néz ki úgy,mintha be akarna sűrűsödni,de csak folytasd és be fog.
Eredeti recept itt
Én is nagyon szeretem az anaászt, és ez a curd is igencsak izgatja a fantáziám. Ha szabad, mentem a kripóbálandók listájába.:)
VálaszTörlésEz igen,ezt hamarosan kipróbálom, szerintem poharas desszertnek is nagyon jó hozzávalója lehet, tehát az is lesz!Jó az ötlet!
VálaszTörlésNagyon jó!
VálaszTörlésMég sohasem hallottam róla!
VálaszTörlésTényleg nagyon jó!!!
Belly, ez nagyon szép lett!:-)
VálaszTörlésEz az eredetije ugye? http://cravingchronicles.com/2010/03/11/pineapple-curd/
Ha elfogadsz egy tanácsot, ird be a forrást, abból nem lehet baj, tudod mennyi "jószándékú" van...:-((
Poppy,Ottis,Wl,
VálaszTörlésköszönöm!
Latsia!
Köszi,a linket beteszem,mert már régebben mentettem le,név nélkül.
Puszi:-)
Na, ebbe belehalok:) Imáááááááááááádom az ilyen krémeket!!
VálaszTörlésSzeretném megkérdezni (még soha nem csavartam ananászlevet), hogy az ananásszal mit csinaljak, hogy a levét egy tálba gyűjtsem?Lehet buta kérdés, de ananásszal nem igazán dolgoztam eddig!
VálaszTörlésOttis!
VálaszTörlésAnanászt még én sem facsartam,hanem vettem Cappy ananászlét és abból készítettem!