szombat, november 27, 2010

Egzotikus csirkesaláta


Csirkehúslevest főzni nálunk nagy felelősség.
Azért,mert ha nem akarom,hogy a férjem megtudja,hogy csirke is van benne,akkor jobb ha idő előtt eltávolítom belőle a fent említett alkatrészeket.Mivel fő még benne sertéshús is,nem nagyon szokott gyanút fogni a mester.Mire rájön,addigra meg úgyis elfogy a leves.
Sőt,mire rájön,általában a csirkehús átlényegül mondjuk csirkesalátává.
Szeretem az ilyen "dobjuk össze amink van" salátákat és többnyire itt kiélhetem magam a gyümölcs-hús párosításában.Még az sem zavar ha majonéz kerül rá.



Egzotikus csirkesaláta
  • 2 egész csirkecomb főzve,lebőrözve,apróra vágva
  • 1 csirkemell szintén főzve,lebőrözve,apróra vágva
  • 1 ananászkonzerv lecsepegtetve,apróra vágva
  • 2 alma meghámozva,apróra vágva
  • 10 dkg petrezselyemgyökér főzve,apróra vágva
  • 2 db közepes répa főzve,apróra vágva
  • 1 kis darab zeller főve,apróra vágva
  • 1 kis tubus majonéz
  • 1 ek mustár
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csipet só
  • 1 kk cukor
 A majonézt,a mustárt,a tejfölt,a sót és a cukrot összekeveverjük és 1 órára a hűtőbe tesszük.Az apróra vágott zöldségeket,gyümölcsöket és húst óvatosan beleforgatjuk a tartármártásba és behűtve tálajuk.






3 megjegyzés:

  1. Én sem ellenkeznék, ha elémtolod a salit:) Szép is, nemcsak finom!
    Megette a férjed?

    Off: megint a cím és a kép közt az admin felület egy része látszik:OOO Nem baj, de tudnám, miért?

    VálaszTörlés
  2. Ági!

    Druszák tartsanak össze :-)

    Trin!

    Köszi :-)

    Nem,nem evett belőle a férjem.Ha tudja,hogy csirke,nem hajlandó megenni.

    Amúgy lehet neked van 3-ik szemed is.:-)

    Bianka!

    Köszi!

    VálaszTörlés