Hirtelen ötletből született étel ismét.
Nem tudtam eldönteni,hogy mi legyen ebédre,így szétnéztem a mélyhűtőben,meg a kamrában.
Találtam 3 szelet tarját,meg egy igen a végét járó füstöltsajt darabot,mozdultak a kerekek{mostanában ez igen jól megy}.
Igazán nem egy bonyolult étel és rendkívűl finom.
Tarjacsíkok tárkonyos füstöltsajtmártásban
- 3 szelet csontozott tarja vékony csíkokra vágva
- olaj
- só
- bors
- tárkony
- 15 dkg füstölt sajt
- 2,5 dl tej
- 1 ek liszt
A tarjacsíkokat kevés olajon fehéredésig pároljuk és fedő alatt,kevés víz hozzáadásával puhára pároljuk{ha elfövi a levét,pótoljuk.}Kiszedjük egy tányérra.A visszamardt zsiradékba szórjuk a lisztet,halványsárgára pirítjuk,felöntjük a tejjel,sózzuk,borsozzuk,1 nagy csipet tárkonyt szórunk bele,elkeverjük és beletesszük a reszelt füstölt sajtot.Ha a sajt elolvadt,beletesszük a húst és pár percig együtt főzzük még.
Apró kagylótésztával tálaljuk,némi savanyúsággal.
Ha mártás nagyon sűrű lenne,akkor tejjel hígíthatjuk.
Nagy jól néz ki! Nyitom az ablakot vacsorára jöhet!:)
VálaszTörlésHmmm, ez jó ötlet! Így disznótor után, a betárolt húsokhoz kellenek a jó receptek. :)
VálaszTörlésHű, de jól néz ki! Imádjuk a tarját! Jöhetne holnap ebédre! :))
VálaszTörlésNem csak a csilivili ételeket kell fevorizálni, jólesnek az egyszerű, de a finom falatok:)
VálaszTörlésÉn is kedvelem az ilyen egyszerű ételeket... :) Finom lehet! - Emőke
VálaszTörlésNagyon fincsi lehet.
VálaszTörlésÉn hétvégén próbáltam ki a sajtkrémes tésztát :)
Egyszerű és nagyszerű, szuper recept!
VálaszTörlésTetszik!!! :-)))
VálaszTörlésMary!
VálaszTörlésNyisd,megy!:-)
Thrini!
Szívesen adom,nagyon finom.
Mézi!
:-)
Kata!
Így van.Tőlem áll a legtávolabb a csilivili ételek favorizálása.
Emőke!
Üdv nálam :-)
Igen,finom volt.
Bianka!
Köszi.A sajtkrémes tészta is finom.A tarja feldobja.
Szemirámisz,Gabi!
Köszi.