szerda, március 31, 2010

Képek a konyhámból-tárgyak a konyhámból.

Andi aki gluténmentes:-),kíváncsi volt a konyhámban fellelhető kedvenc tárgyaimra.Meg kell mondjam nem sok van,már csak azért sem,mert nem vagyok ilyen téren gyűjtő.
Amim van,az jószerével anyósomnak,anyámnak és persze nagyimnak köszönhető legfőképpen,mert még mindig azokat az edényeket,tárgyakat használom amiket ők egykor.Ha valami bevált,miért ne legyen jó továbbra is.


Elektromos kütyüm nagyon kevés van,egy kenyérsütőgép,egy rúd és kézimixer valamint egy kávédaráló,amit a férjem kisajátított a gyógynövényeinek.
És ennyi.
Valóban,most jut eszembe hogy még mikróm sincs.
Nem is hiányzik,őszintén!
A berendezést illetően nagyon minimalista vagyok,nemcsak a konyhában.Ha valamit feleslegesnek érzek,az azonnal megy.
Egy tűzhely,pár edény és kellék,ennyi amim van,de számomra tökéletes és nem vágyok többre.
Azért találtam pár dolgot amitől soha vagy nagyon nehéz szívvel válnék meg.


A felső képen anyósom féltve örzött étkészlete látható.Az utolsó pohár,ami épen maradt,szerepelt is az egyik VKF!-en.Nagyon ritkán-csak ha vendég jön-használjuk.


A magnóm.
Ha a konyhában vagyok és főzök-sütök,vagy csak télen a tűzhely előtt olvasok,diót pucolok ,reggelizünk stb.... akkor mindig szól.5 éve énekelünk együtt és hallgatja meg a hírekről alkotott véleményemet.Nekem kicsit mindig olyan mintha vigyorogna.




A kályhánk.
Téli életünk meghatározója.
Miközben melegszünk mellette,tudok benne-rajta sütni-főzni.Kellemes mellékfoglakozás.Egyszerűen imádom,mindig lehangolt vagyok,ha jön a meleg és már nem kell tüzelnünk.Az ételek íze teljesen más mint a gázon főtt ételeknek,talán mert egyenletesen,lassan fő és kicsit a bográcsolásra emlékeztet.
A héjában sült krumpli,parázsra tett hús,a pirítós {amit csak ilyenkor készítünk}mind-mind utánozhatatlanul finom,nem mellesleg az ember nagyszerűen tud pihenni mellette.

A legutóbbi szerzeményem,egy márványlap.Fondantnak,szaloncukornak.Egyenlőre az éjjeliszekrényünket díszíti,de használva lesz.


Mary,Viki,Kiskukta,mit gondoltok,van olyan amit szívesen megmutatnátok a konyhátokból?

6 megjegyzés:

  1. Jövök, jövök. :-)
    Elhiszem hogy a kályha nagy kedvenc....biztos nagyon meghitt, télen....
    Az étkészlet mesés. Én mindig vágytam ilyenre.
    Köszi hogy megmutattad!

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm Belly, hogy rám gondoltál!
    Persze mutatok majd én is valamit a konyhámból!

    VálaszTörlés
  3. Jövök én is:D és majd mutogatok is, majd ünnepek után, addig csatatér a konyhám, mert sokat dolgozom (másoknak is) így ünnepek előtt.
    A régi étkészletek nekem nagyon tetszenek, így a tied is, és sajnálom, hogy én nem örököltem valami ilyesmit:((
    A magnód meg tényleg vigyorog:D

    VálaszTörlés
  4. Belly! Én is itt vagyok már. Köszönöm, hogy láthattam a konyhád. Az étkészlet valami csodálatos. Sajnos én még szülőket sem örököltem, igy aztán nekem sem jutott ilyen dolgokból. A kályhátok fantasztikus, sajnos ilyenünk sincs, mert belőlem fővárosi kislány lett, s igy csak az emlékek füznek a nagyszülői házhoz, ahol talán fellelhetó volt az ilyen csoda.
    A magnöd, meg tök ari, Na ez nekem is van. A férjemtől kaptam, de ennek története van, majd nálam leirom :) Köszönöm, s igyekszem majdnem mindent megmutatni a konyhámból, bár nálam sajnos semmi régiség nem lelhető pedig nagyon tudnám őket szeretni.

    VálaszTörlés
  5. Na, kicsit körülnéztem:) Nemcsak a konyhádban, az ételek között...Rendel egy kis gulyás, utána stifadó, aztán a guba. Nem, nem lesz sok. megesszük :)) Köszi!!

    VálaszTörlés
  6. Belly most lettem kész konyhám bemutatásával!

    VálaszTörlés