vasárnap, március 14, 2010

Boszorkánytokány


Móni barátnőmtől kaptam a receptjét,azzal a felkiáltással,hogy ha szereted a csípőset,akkor feltétlen ki kell próbálnod.
Nos,én szeretem a csípőset,de muszáj volt megfelezni a hozzávaló paprikát,mert igencsak tüzes lett volna a leheletünk,ha mindet belepakoltam volna.
Így viszont kaptam egy finoman csípős,selymes ízű finomságot,rekordidő alatt elkészülve.



Boszorkánytokány
  • 1 kg comb
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • bors
  • 3 darab savanyított almapaprika
  • 1 nagy tejföl
  • 2 dl tej
  • 3 ek liszt
A hagymát és a fokhagymát felaprózzuk,a húst csíkokra vágjuk,és kevés olajon az egészet megpároljuk.Ha a  hús kifehéredett,felöntjük annyi vízzel,amennyi nagyon bőven ellepi,erősen sózzuk,borsozzuk,beletesszük a babérlevelet,fedő alatt készre pároljuk.Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott almapaprikát,10 percig főzzük még.A tejből,tejfölből,lisztből habarást készítünk és besűrítjük a hús levét.Eggyet rottyantunk rajta és kész is.
Nokedli vagy tészta illik hozzá.

7 megjegyzés:

  1. Ez nagyon finom lehet, szeretem a hasonló ételeket, úgyhogy biztosan ki fogom próbálni! Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Én is szeretem, én is kipróbálom....
    :-)

    VálaszTörlés
  3. Jól hangzik!!! Én is feltétlen elkészítem.:)

    VálaszTörlés
  4. Egycsipet,Andi,Mary,Gizi!

    Nagyon finom,sok sikert hozzá,ha kipróbáljátok!

    Zsuci,megyek!

    VálaszTörlés