kedd, március 23, 2010

Mákos Guba/öntött kifli



És igen!!!!

Igen!!!!

Bár a képen pont nem látszik,azonban ez egy kivételesen nagyon finom mákos guba/kifli.

Volt.

Annyira élelmes,fürge,koránkelő és szenvtelen voltam,hogy sikerült elcsípnem az utolsó kifliket a boltban.

Ebédre el is készítettem,majd bekerülvén a Nirvánába,elégedetten pislogtam körbe.

Hiába!

Élni tudni kell!

Mákos guba/öntött kifli

  • 5 db kifli
  • 25 dkg darált mák vagy dió
  • 500 ml tej
  • cukor ízlés szerint
  • vanilines cukor ízlés szerint
A kiflket felkarikázzuk,a tejet felforraljuk a cukorral,vanilincukorral.A mákot vagy diót a kiflire tesszük,majd a cukros tejjel nyakon öntjük.Jól összeforgatjuk,hogy a tej mindenütt érje és a mák mindent bevonjon.Kicsit állni hagyjuk és villával megesszük.

Mert mindig az egyszerű dolgok a legjobbak.

Többnyire.







4 megjegyzés:

  1. Nagyon jó, látványra is isteni

    VálaszTörlés
  2. Na ez vicces és nagyon gyors reprodukálás volt. Elolvastam a receptedet és elkezdett korogni a gyomrom. Most 10 perccel később vagyunk és itt villázzuk nagy boldogan a diós kiflit. Köszi az ötletet! :-)

    VálaszTörlés
  3. Bianka!
    Köszi!

    Zsuci!
    Örülök,hogy örültök.Ugye milyen finom?

    VálaszTörlés
  4. Néhány napja kiraktam szikkadni a gubához a kifliket. Erre az uram szépen felszeletelte és pirítóst csinált belőle. Ennyit a gubámról. :D
    Most ennék a tiédből, de nagyon!

    VálaszTörlés