Valahogy mindig kiesik a látóteremből ha van étcsoki.
Tőlem szokatlan dolog viszont fagyival előrukkolni és ha már szokatlan,legyen fehércsoki de hogy még ennél is tovább menjek,legyen még benne egy kis rózsabeütés is.
Elég rég talonba tettem ezt a receptet,és úgy éreztem,hogy most jött el az ideje{vagyis egész egyszerűen kifogyott a kedvenc fagyim a hűtőből és lusta voltam elmenni érte 20 km-t}.
Mivel nincs fagyigépem, régi módszert választottam.Úgyismint hűt,kavar,hűt, kavar.
Nem mondom,hogy fárasztó,mert nem is az.
Fehércsokoládéfagylalt rózsavízzel
- 500 ml tejszín
- 2 ek vaníliás cukor
- 130 gr cukor
- 100 gr fehércsokoládé
- 5 db tojássárgája
- 1/2 ek méz
- 2 ek rózsavíz{patikában vettem}
A tejszínt a vaníliás cukrot és a mézet keverjük össze.A tojássárgáját a cukorral és kevés tejjel keverjük ki jó alaposan,majd öntsük össze.Alacsony hőfokon{82/84 fok vagyis takaréklángon}besűrítjük.Levesszük a tűzről és belekeverjük az apróra tördelt csokit.Beleöntjük a krémet egy jól záródó,megfelelő űrtartalmú dobozba,majd 1/4 órán át hűtjük szobahőmérsékleten,utána 2 órára betesszük a mélyhűtőbe.Lejárta után összekeverjük a rózsavízzel,majd fél óránként kavarunk rajta.{1/2 óra hűtés-1 alapos kavarás.Ezt négyszer ismételjük.Legjobb villával.}Persze akinek van fagyigépe az csinálja úgy ahogy szokta.
Finom,isteni krémes.
Nagyon finom lehet, főleg hogy fehércsoki, amit szeretek
VálaszTörlésIstenien néz ki! :)
VálaszTörlésHát ez nagyon finom lehet, ilyen extra hozzávalókkal!
VálaszTörlésA színe is annyira szép sárga!! (Nem is tudtam, hogy lehet kapni rózsavizet a patikában, köszi!!!)
VálaszTörlésGuríthatnál pár gombócot:)))
Bianka!
VálaszTörlésTényleg finom!
Mary!
Köszi!
Szemirámisz!
Finom volt,bár ha a rózsavízet elhagyjuk,tulajdonképpen semmi extra nincs benne.Sima fehércsokifagyi.
Trin!
Ugye?Szép színe van.Gurítok,persze,hogy gurítok!Nem is kérdés:-)