Mint a mostani is.
Ezt a rizottót évek óta készítem,egy Tv-ben látott recept alapján.Olasz tájakat és ételeket mutattak be,ez az étel mint alapmű lett megemlítve.Végtelenül egyszerű,de nagyon finom,annak ellenére,hogy nem szarvasgombával,hanem szekfűgombával készítem.
A megmagyarázhatatlan pedig az,hogy a férjem eddig nem ette meg.Mármint ebben semmi meglepő nincs,mert az én férjem hírhedten válogatós,de ismét bebizonyosodott a tézis,miszerint az éhség nagy úr!
Ugyanis elfogyott a rántott húsa mellé készített köret és ráfanyalodott az általa csak mancsosnak titulált rizottóra.
A telefon majd kiesett a kezemből,amikor kérdezte és közölte,hogy eddig!!!!!!miért nem így csináltam,mert ez finom,megenné máskor is..
Mondom,hogy vannak érthetetlen dolgok.
Mindig így készült.
Gombás-borsós rizottó
- 40 dkg rizs{nem szoktam rizottó rizst használni.Jó a sima Coop-os "B"rizs is.}
- 1 kg zöldborsó
- 1 fej hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 40 dkg szekfűgomba de jó a csiperke is
- 1 pohár fehérbor
- olívaolaj
- 1,6 l csirkehúsleves
- só
- bors
Lehet sajtot is reszelni a frissen tálalt rizsre,én nem szeretem rajta.Illetve apróra vágott petrezselyemmel is meg lehet szórni,ahhoz viszont meg lusta voltam.
Hiába,nem lehet minden tökéletes{nekem az volt}.
Hű, de guszta. És ahogy bearanyozza a nap, csodálatos
VálaszTörlésHogy ezek a férfiak!
VálaszTörlésEz egy nagyon finom tartalmas étel.Minden finomság benne van,gomba, borsó,bór, rizs...
Szeretem, szeretem, szeretem....
Bianka!
VálaszTörlésKöszi:-)
Juci!
Hát nem tudom,hogy más férfiak milyenek,vagy csak nekem sikerült kifognom egy különösen válogatos egyént:-)
Én is pont azért készítem,mert minden benne van amit szeretek.
Tök jó ez a fotó a napsütéssel:)
VálaszTörlésIstenien néz ki!!!
VálaszTörlésA pasikkal meg ne foglalkozz, én ma főztem 100-adjára ugyanúgy bablevest, és állítólag ma lett a legjobb... na persze:-)
Nagyon fincsi lehet, én is szeretem a rizottót. Szerintem érthetetlen férfiak vannak!!!:)))Az én férjem pl. tudja hogy nem szereti, pedig még nem is kóstolta.:)
VálaszTörlés