Bizonyos okokból én is vigasztalásra szorultam,és gasztroblogokban kutakodtam az én Archie-m után,ami/aki csak nem akart rám találni.Utolsó próbaként kapcsoltam erre az oldalra,ahol is az én számat is majdnem ugyanaz a mondat hagyta el{persze magyarul},mint Connie-ét,főleg,amikor elolvastam a hozzávalókat.
Tudom,hogy egy barack salsa nem hasonlítható össze egy 3 karátos gyémántokkal kirakott aranykarkötővel,de a lelkemre tett hatás szinte ugyanaz volt.
Egy igazi ízorgia!
Édes és savanykás,csípős és frissítő!
A lényeg annyi,hogy kifejezetten érett,édes barackot használjunk hozzá.
Őszibarack salsa
- 4 db barack
- 3-4 db mogyoróhagyma
- 1 hegyes,csípős zöldpaprika{jelapenos,ha van,de kiváló a bácskai is}
- 2 ek menta
- citromlé
- 1 csipet só
- 1/4 kk törött bors
- 2 ek reszelt gyömbér
- 1 tk cukor
Mindent nagyon apróra vágunk,illetve előtte a paprikából az eret kivágjuk,kimagozzuk.A felaprózott hozzávalókat tálba tesszük,megszórjuk az szintén apróra vagdalt mentával,megsózzuk,borsozzuk,cukrozzuk és ízlés szerinti citromlémennyiséggel felöntjük.Alaposan összekeverjük és tálalásig hűtőben tároljuk.
Isteni grillezett húsokkal,viszont önmagában sem megvetendő,persze csak akkor ha szeretjük az ellentmondásos dolgokat.
Jöhet egy próba :) Nagyon guszta
VálaszTörlésHűűűdejóóóó!
VálaszTörlésSzperguszta!:-))
VálaszTörlésHú, ez tényleg egy igazi ízorgia lehetett!
VálaszTörlésBianka!
VálaszTörlésKöszi:-)
Egycsipet,Andi!
Nektek is köszi:-)
Szemirámisz!
Az volt:-)
Egy próbát megér, hiszen nem lehet rossz, még ha kicsit szokatlan akkor is!!!
VálaszTörlés