A recept egy 1978-as Fürge Ujjakból van,melyet nemrég hoztam haza Anyutól.Egész jó kis receptek vannak ezekben a régi újságokban,biztos fogok még kipróbálni jó párat közülük.Ez is nagyon finom és különleges.Húsos kenyérropogós
- 50 dk felkockázott pulykahús
- 2 ek liszt
- 1 fej hagyma
- 25 dk gomba
- 5 dk vaj
- 3 dl tejszín
- 1 tojássárgája
- kevés só
- bors
- 1/2 citrom leve
- 3 szelet kenyér
- 8 ek fehérbor
A húst meghintjük a liszttel,a hagymát felkockázzuk.A gombát vékony szeletekre vágjuk.A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk,a belisztezett húst fehéredésig sütjük,a serpenyőből kivesszük.A hagymát a zsiradékban megpároljuk,majd a gombát rátéve még 5 percig kevergetjük és ezt is kivesszük a serpenyőből.2 ek tejszínt a tojássárgájával alaposan elkeverünk.A többi tejszínt egyszer felforraljuk, a tűzről lehúzzuk,a tojásos tejszínt állandó kevergetés mellett hozzáadjuk,sóval,borssal,citromlével ízesítjük.A húst és a gombát visszahelyezzük a mártásba,összekeverjük.Az egész masszát tűzálló tálba tesszük.A kenyeret kissebb darabokra tépkedjük,a borral átitatjuk és a húsra egyenletesen elosztva rászórjuk.Alufóliával letakarva 30 percet sütjük,majd azt levéve,a kenyeret megpirítjuk aranybarnára.
Így,leírva sokkal bonyolultabbnak és macerásnak tűnik,pedig nem az és a végeredmény nagyon finom,laktató egytálétel,ami ráadásul könnyű fogás.
Tényleg izgalmas, még nem hallottam róla!!!
VálaszTörlésNézd a képet: http://cicovilag.blogspot.com/
VálaszTörlésRögtön rád gondoltam!:DD