kedd, augusztus 04, 2009

Húsos kenyérropogós

A recept egy 1978-as Fürge Ujjakból van,melyet nemrég hoztam haza Anyutól.Egész jó kis receptek vannak ezekben a régi újságokban,biztos fogok még kipróbálni jó párat közülük.Ez is nagyon finom és különleges.

Húsos kenyérropogós
  • 50 dk felkockázott pulykahús
  • 2 ek liszt
  • 1 fej hagyma
  • 25 dk gomba
  • 5 dk vaj
  • 3 dl tejszín
  • 1 tojássárgája
  • kevés só
  • bors
  • 1/2 citrom leve
  • 3 szelet kenyér
  • 8 ek fehérbor
A húst meghintjük a liszttel,a hagymát felkockázzuk.A gombát vékony szeletekre vágjuk.A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk,a belisztezett húst fehéredésig sütjük,a serpenyőből kivesszük.A hagymát a zsiradékban megpároljuk,majd a gombát rátéve még 5 percig kevergetjük és ezt is kivesszük a serpenyőből.2 ek tejszínt a tojássárgájával alaposan elkeverünk.A többi tejszínt egyszer felforraljuk, a tűzről lehúzzuk,a tojásos tejszínt állandó kevergetés mellett hozzáadjuk,sóval,borssal,citromlével ízesítjük.A húst és a gombát visszahelyezzük a mártásba,összekeverjük.Az egész masszát tűzálló tálba tesszük.A kenyeret kissebb darabokra tépkedjük,a borral átitatjuk és a húsra egyenletesen elosztva rászórjuk.Alufóliával letakarva 30 percet sütjük,majd azt levéve,a kenyeret megpirítjuk aranybarnára.

Így,leírva sokkal bonyolultabbnak és macerásnak tűnik,pedig nem az és a végeredmény nagyon finom,laktató egytálétel,ami ráadásul könnyű fogás.

2 megjegyzés:

  1. Tényleg izgalmas, még nem hallottam róla!!!

    VálaszTörlés
  2. Nézd a képet: http://cicovilag.blogspot.com/

    Rögtön rád gondoltam!:DD

    VálaszTörlés