Vagy lehet akár töktócsni is,mindkettő elnevezés helyes rá.Mostanában csak ilyen semmiségekre futja,de éppen ezek a semmiségek a legfinomabbak.Idő hiányában vagyok és az ilyen ételreceptek-mint ez az anyu által rendszeresen készített,mellesleg a tökfasírt mellett az egyetlen tök étel amit mi,gyerekek megettünk-nagy segítséget jelentenek nekem.Hihetetlen mennyiségeket vagyunk képesek eltüntetni belőle,beletunkolva egy kis fokhagymás-kapros tejfölbe.
Tökpuffancs
1 zsenge tök
1 tojás
só
bors
2 gerezd fokhagyma
annyi liszt,hogy kemény galuskatészta állagú legyen a massza
1 késhegynyi szódabikarbóna
A tököt finomra reszeljük,hozzákeverjük a tojást,a sót,borsot,a szódabikarbónát,a szétnyomott fokhagymát és a lisztet.Egy evőkanál segítségével,bő,forró olajba szaggatjuk és aranybarnára sütjük.Melegen is nagyon finom,egy kis hűs kapros-fokhagymás tejföllel,de hidegen egyszerűen mennyei.Már ha marad.
És egy kis Fresh:-)Régen ez a szám nagy kedvencem volt:-)
Hú Belly, míg végigolvastam, összefutott a nyál a számban! De szívesen megkóstolnám!!!
VálaszTörlésMa egész hasonló ebédünk volt, majd postolom...Ezek valóban nagyon finom ételek!!!
VálaszTörlés