Nem is oly rég két kakast hagytunk meg,mert nem tudtuk eldönteni,hogy melyik fog majd beválni.Egy kopasznyakút,{ritka ronda}és egy hagyományos magyar kakast,ritka szép farktollakkal.Versengtek is rendesen egymással,aminek az lett a vége,hogy szegény faroktollas több időt töltött a tyúkudvaron kívül,mint belül,rendszeresen oda menekült az inzultusok elől.Tény,hogy ő volt a jobb legény,viszont nagyon gyáva és egy tyúkokat védő lovagnál ez nagy hátrány.Valamint amíg kint időzött,lezabálta a paradicsomot,a paprikát,a kutya és a macska kajáját és a kedvenc szőlőfajtámat,hiába tett neki külön tálba takarmányt KöBö.Kénytelen volt ma a levesesfazekamban landolni{a kakas:-)}.Erényestül,büszkeségestül:-).
Kakashúsleves
- 1 kakas háta,szárnya,nyaka,mája,zúzája és amit csak gondolunk
- 6 szép,nagy darab krumpli
- 1 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 4 szál répa
- 4 szál petrezselyemgyökér
- 1 paradicsom
- 1 zöldpaprika{amilyet szeretsz}
- 1 karalábé,hasábokra vágva{most nem tettem bele}
- 1 zeller,hasábokra vágva{szintén ne tettem bele}
- 6 szem bors
- 1 nagy csokor petrezselyemzöld,karalábélevél,zellerlevél összekötve
- só
A kakashúst-mivel keményebb,szálkásabb izomzattal rendelkezik mint a csirke-bő,hideg vízben,lassú tűzre téve kezdjük el főzni.Épp csak gyöngyözzön a víz.Ha a húsba szúrt villa már könnyen forog,bezöldségeljük,sózzuk,beletesszük az összekötött zöldségzöldet{nagyapám ezt csutaknak hívta,volt is szemkiugrás a vendégek részéről,amikor megkérdezte nagyanyámat,hogy kiszedte e már a csutakot a levesből,mivel a csutak nálunk-amúgy-a mosogatórongyot jelentette:-)}és továbbra is lassú lángon készre főzzük.
Béke poraira!:DD
VálaszTörlés:-D
VálaszTörlés