vasárnap, augusztus 30, 2009

Sajtos háromszög

Utazásra készült,mi másra.Nagyon laktató,1-2 darab úgy megtölti az ember gyomrát{még egy nagyétkű férfiember gyomrát is},hogy nem kíván utána holmi fasírtot,esetleg rántott húst.Unokatesómtól kaptam a receptet.Hasonlít Limara Hajtoványához,de a tészta más és a krém is módosult,mert nem tettem bele tojást.

Sajtos háromszög
  • 3,5 dl tej
  • 5 dk élesztő
  • 75 dk liszt
  • 1 lapos ek só
  • 1 dl olaj
  • 1 tojás
Rugalmas tésztát gyúrunk a hozzávalóból és 1 órán át kelesszük,majd 3-4 mm vékonyra kinyújtjuk és megkenjük a következő krémmel

Krém:
  • 20 dk puha vaj
  • 20 dk reszelt sajt{lehet füstölt is egy kis része,ekkor kevesebb sót használjunk}
Habosra keverjük a hozzávalókat.Kóstoljuk meg,hogy ízlés szerint legyen sózva.Nagyon finom krém így magában is.

A tésztát feltekerjük mint a beiglit és felszeljük ilyen formán:

/\/\/\/\/\/\

A háromszögek tetejét lekenjük vékonyan tejföllel és 20 percig még kelesszük,majd 5 fokozaton szép piros színűre sütjük.Lehet a tetejére is szórni reszelt sajtot.


Napokig puha és nagyon finom marad.

Figyeljétek a sminket.Be vagyok ájulva.Na jó,tetszik a zene is.Különben nem raknám fel:-)





15 megjegyzés:

  1. Jól néz ki,fincsi lehetett!Én is szoktam,csak rakok agy kis pirospaprikát a sajtos vaj/margarin-hoz.

    VálaszTörlés
  2. Na majd ezt a változatot is kipróbálom; a hajtovány nagyon nyerő nálunk.
    Off: nem tudom, hogy kerülhettem ki az olvasóid közül...most aztán pótolhatok, van nálad egy csomó finomság:)

    VálaszTörlés
  3. Andi!
    Nem is mondasz rosszat.legközelebb kipróbálom paprikásan is.
    Kata!
    Én még hajtoványt 1x csináltam,az is nagyon fini.Köszönöm,hogy úgy döntöttél,olvasóm leszel és a dicséret is szívet melengető:-)

    VálaszTörlés
  4. Nagyon jól néz ki! A hajtovány nálunk nagy siker, majd ezt is kipróbálom. A tojást helyettesítetted valamivel, vagy csak egyszerűen elhagytad?

    VálaszTörlés
  5. Csinik! :) Nálunk nem érne meg napokat... :D

    VálaszTörlés
  6. Benzsi!
    A krémből a tojást egyszerűen kihagytam.
    Egycsipet!
    Nálunk nagy szó,de megérte az utazás végét.A hazautat nem:-)

    VálaszTörlés
  7. Tetszik. De miért háromszögek, ha csigák?

    VálaszTörlés
  8. A vágás miatt háromszög,mert úgy vágod fel,de felőlem lehet csiga is,a lényeg,hogy nagyon finom:-)

    VálaszTörlés
  9. Juj anyám, ez igen! Ki kell próbálnom!

    Mit gondolsz, hogy bírják a mélyhűtést? Lesütnék egy rettentő tepsivel, és reggelikre elő-előkapnék 1-2 példányt! Hm?

    VálaszTörlés
  10. A hajtoványt már sütöttem, de ezt is megenném!!! Jöhet!!:)))

    VálaszTörlés
  11. Viki!
    Nem tudom,hogy lehet e mélyhűteni,szerintem igen,ha a pogácsát és a croissant is,akkor miért ne.Nálunk bizti nem maradna ideje hűsölni:-)
    Trin,vigyél:-)

    VálaszTörlés
  12. Miért kaptam négy IQ kérdést, mielőtt beléptem kommentelni???
    Mindegy, nekem ezek a háromszögek tetszenek, amik csigák, így is, úgy is!:D

    VálaszTörlés
  13. Rányomtam a megjegyzés küldésére, majd felugrott egy ablak, amiben ki kellett (volna) töltenem négy kérdést. Egy iq teszt volt. :D

    VálaszTörlés