A kekszsütést mindig is túlmisztifikáltam,azt gondoltam,hogy roppant bonyolult és nehéz művelet.
Aztán Nigella egyik mogyorós keksze megdöntötte a korlátokat.
Finom volt és egyszerű.
Ma valami sósat kívántam és nem pogácsát.
Már régebbről kinéztem Dorie Greenspan receptjét,most megvalósítottam.
Brutálfinom,nagyon omlós,abbahagyhatatlanul ropogós.
Parmezános sable
- 227 gr vaj
- 100 gr reszelt parmezán
- 1/2 tk só
- 1/4 tk őrölt bors
- 2 tojássárgája
- 2 csésze liszt
Mindent összegyúrunk és hűtőbe pihentetjük 1 órát.Utána kinyújtjuk,korongokat szaggatunk és 4-es fokozaton szép rózsaszínűre sütjük.
guríthatnál párat :))))
VálaszTörlésRáadásul baromi jól is néz ki!!! Megint telitalálat, Belly!!!
VálaszTörlésNagyon finom lehet, receptet mentettem!
VálaszTörlésklassz recept, biztosan finom!:)
VálaszTörlésÉn miért nem sütök ilyen kekszeket? Ideje megpróbálni....
VálaszTörlésNagyon guszta!!
Ilyen egyszerű? Nagyszerű!
VálaszTörlésNem szeretem a parmezánt, de Tom Jonest igen!:)
VálaszTörlésAncsi!
VálaszTörlésOtt gurul,ott gurul!!!!!!!!!4
Oh,Trin!
Köszi!És baromi finom is:-)
Ottis!
Tényleg fini.Nincs mit,vidd nyugodtan:-)Majd mesélj.
Starfokker!
Üdv nálam:-)
Köszi.
Nagyon finom VOLT!
Thrini!
Akkor itt az ideje.Majd rájössz,hogy egyszerű és sokkal finomabb mint a bolti.Hajrá!És köszi:-)
Garffy!
Igen,ilyen egyszerű!És fini:-)
Szepyke!
Akkor a fele már bejött:-)
Happy Valentine's Day! XOXOXO
VálaszTörlés