vasárnap, február 07, 2010

Parmezános Sable / Omlós sajtos


A kekszsütést mindig is túlmisztifikáltam,azt gondoltam,hogy roppant bonyolult és nehéz művelet.
Aztán Nigella egyik mogyorós keksze megdöntötte a korlátokat.
Finom volt és egyszerű.
Ma valami sósat kívántam és nem pogácsát.
Már régebbről kinéztem Dorie Greenspan receptjét,most megvalósítottam.
Brutálfinom,nagyon omlós,abbahagyhatatlanul ropogós.



Parmezános sable

  • 227 gr vaj
  • 100 gr reszelt parmezán
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk őrölt bors
  • 2 tojássárgája
  • 2 csésze liszt
Mindent összegyúrunk és hűtőbe pihentetjük 1 órát.Utána kinyújtjuk,korongokat szaggatunk és 4-es fokozaton szép rózsaszínűre sütjük.



9 megjegyzés:

  1. Ráadásul baromi jól is néz ki!!! Megint telitalálat, Belly!!!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet, receptet mentettem!

    VálaszTörlés
  3. klassz recept, biztosan finom!:)

    VálaszTörlés
  4. Én miért nem sütök ilyen kekszeket? Ideje megpróbálni....
    Nagyon guszta!!

    VálaszTörlés
  5. Nem szeretem a parmezánt, de Tom Jonest igen!:)

    VálaszTörlés
  6. Ancsi!

    Ott gurul,ott gurul!!!!!!!!!4

    Oh,Trin!

    Köszi!És baromi finom is:-)

    Ottis!
    Tényleg fini.Nincs mit,vidd nyugodtan:-)Majd mesélj.

    Starfokker!
    Üdv nálam:-)
    Köszi.
    Nagyon finom VOLT!


    Thrini!
    Akkor itt az ideje.Majd rájössz,hogy egyszerű és sokkal finomabb mint a bolti.Hajrá!És köszi:-)

    Garffy!
    Igen,ilyen egyszerű!És fini:-)

    Szepyke!
    Akkor a fele már bejött:-)

    VálaszTörlés