Mostanában igen rászoktam a csirkehúsra.
Eddig is szerettem,most meg nem tudom miért,jobban előtérbe került.
Valami új ízre vágytam,és a neten rá is bukkantam erre az igazán finom,a citrom miatt meglepően friss,a mustár miatt pedig kissé csípős és pikáns ízű ételre.
Hihetetlen,hogy milyen elképesztően finom és intenzív illata van a sülő citromhéjnak.
Hogy azért még tovább fokozzam az extremitást{KöBö-nek az volt.}Ottis-tól elcsentem a zöldborsós kuszkusz receptjét és azzal tálaltam.
Egyszerű étel mind a kettő,mindenféle fakszninélküli zamatos és könnyed ebéd.
Korzikai csirkemell
- 1 db csirkemell
- 1 db citrom{lehetőleg bio}
- 4 ek dijoni mustár
- 5-8 ek zsemlemorzsa
- 5 dkg vaj
- só
- bors
A csirkemellet felszeleteljük.A citrom levét a mstárral elkeverjük.A sót,borsot,reszelt citromhéjat elkeverjük a zsemlemorzsával.A húst előbb a citromos mustárba,majd a fűszeres morzsába forgatjuk.A felforrósított vajon oldalanként 4-4 percig sütjük.
Zöldborsós kuszkusz
- 2 dl kuszkusz
- olaj
- 25 dkg zöldborsó
- 1 citrom
- 1 fej hagyma
- 5 dl húsleves
- só
A z olajon megpároljuk a hagymát.felöntjük a húslevessel,beletesszük a zöldborsót és puhára főzzük.Hozzáöntjük a kuszkuszt és a citrom reszelt héját,majd lefedjük és lehúzzuk a tűzről.30 percig állni hagyjuk.Majd villával fellazítjuk és hozzákeverjük a citromlét és ízlés szerint sót.
Extrém finom lehetett, én szívesen ebédeltem volna nálad. Recept megvéve, köszönet érte.:)
VálaszTörlésEgyszerűen nagyszerű:-)))
VálaszTörlésSzívesen megkóstolnám
VálaszTörlésHozzám is jöhetne, márcsak azért is, mert én még kuszkuszt nálunk az üzletekben soha sen láttam, pedig figyelek ám rendesen.
VálaszTörlésNagyon gusztusos és biztos finom is lehet.
Tetszik a recept, guszta!
VálaszTörlésBelly! Már nagyon kíváncsi vagyok a vacsoraajánlatodra a játékba :))))
VálaszTörlésEzt a receptet elvittem,tökéletes,a kuszkuszt pedig imádom,és a zöldborsós variáció még nem jutott eszembe.Örülök,hogy rátaláltam.Előbb utóbb mindenhová odaér az ember lánya.
VálaszTörlés