hétfő, március 21, 2011

Vkf!41-Mézes,kakukkfüves sült csirkecomb,hagymás,borsós krumplipürével



Mint írtam,mostanában rákattantam a csirkehúsra.Íme egy új változat,mely nagyszerűen beleillik a soron következő VKF-be is.
A köret pedig nagyon finom lett hozzá.




Mézes,kakukkfüves csirkecomb,hagymás,borsós krumplipürével.



  • 4 db csirkecomb
  • 1/2 tk szárított kakukkfű
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/4 tk őrölt kömény
  • 1/8 tk őrölt fahéj
  • 2 tk só
  • 1 kk őrölt bors
  • 2 ek méz
  • 1 ek citromlé
  • 1 tk reszelt citromhéj
A fűszreket és a mézet összekeverjük,ez lesz a pác.Egy jól zárodó edénybe trsszük,belehelyezzük a csirkecombokat,majd lefedjük és éjszakára a hűtő gondjaira bízzuk.
Egy megfelelő méretű tepsit borítsunk be alufóliával.Helyezzük rá a páctól lecsöpögetett combokat és az előmelegített sütőben{4-es fokozat kb.180-200 fok}40-45 percig süssük-időnként kevés páclével locsoljuk meg-aranybarnára a húsokat.

A köret igen egyszerű,ám annál ízletesebb és kiválóan feldobja az unalmas burgonyapürét.

Ehhez nemigen írok mennyiségeket.A krumplit megfőzzük és vajas,tojásos,tejes krumplipürét készítünk belőle.Tetszés szerinti mennyiségű hagymát nagyon finomra,apróra vágunk és zsíron megpároljuk.Ha kész,hozzátesszük a mirelit zöldborsót.Nem kell sok idő és a borsó is puha lesz.Összekeverjük a krumplipürével és ha kell még utánasózzuk,ízesítjük.

Jó étvágyat!








11 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!!! Isteni finom lehetett így együtt. Én csak a sütés vége felé szoktam megkenni mézzel a combokat, de kipróbálom így bepácolva. Köszi az ötletet.:)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finomat készítettél:_)
    Majd nézz be hozzám is, tudod díjeső jár a blogokon:-))

    VálaszTörlés
  3. Hú, az a csirkecomb, nyami! :)

    VálaszTörlés
  4. Szóval, negyedszer irom le, amit eddig akartam, de kidob állandóan.
    Nem ismétlem tovább, nem is mondanék mást csak annyit, hogy isteni. Imádjuk a mézes-mustáros-füszeres pácos csirkehusikat :)

    VálaszTörlés
  5. Bianka!
    Igen az volt,nagyon fincsi.

    Mónika!
    Nagyon ízes,iagzán finom.Jól átjárja a pác.

    Gizi!

    Nincs mit!Remélem ízleni fog ebben a változatban is.

    Gesztenye!

    Köszi és már megyek is.

    Szemi!

    :-D

    Viki!

    Így van :-)

    VálaszTörlés
  6. Biztos finom, ennék én is belőle!

    VálaszTörlés
  7. Nagyon jó lehet! Ezt a borsós krumpli pürét mentem, jó ötlet!

    VálaszTörlés
  8. Már megint itt vagyok, de nem jöttem üres kézzel.
    Hoztam Neked "Egy jó szót", mert ha nem is mindig kommentelek Nálad, akkor is szeretek Hozzád járni :)

    A jó szó-ról itt tudhatsz meg többet, kérlek látogasd meg, s kívánom, hogy szaporodjanak a jó szavaid.

    http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.html

    VálaszTörlés