Amint beérik a szilva,férjem rohan a kis fekete pitlijével és szedi le a fáról,levesnek magának,nyersen nekem.Napokig elvan a levessel,no nemcsak azért mert csak ő eszi egyedül,hanem mert beossza,szerinte jobb mint a boltban kapható joghurt.Ugyanis a leves csodásan besűrűsödik másnapra és enyhén folyós joghurt jelleget kap,talán a pudingportól,mert én nem teszek bele se lisztet,se tejfölt,hidegen kanalazva nagyon finom.Tanúsítom,mert a levét meg szoktam kóstolni:-).A színe viszont rettentően tetszik.Fahéjas Szilvaleves
- kb 60 dk szilva,jó érett,édes
- 1/2 ek őrölt fahéj
- 7 ek cukor
- 1 cs vanillines cukor
- 1 csipet só
- 2 csomag vanilliás vagy tejszínízű pudingpor
- 1 l tej
- víz
A jó alaposan megmosott szilvát felteszem annyi vízben főni,amennyi 1 ujjnyira ellepi,belekeverem a cukrot{lehet édesebbre is,kóstold meg},a vanillines cukrot és a fahéjat.Amíg a gyümölcs fő,a 2 pudingport elkeverjük előbb egy kis tejjel csomómentesre,majd az egészet hozzáadjuk.Ha a gyümölcs megfőtt,behabarjuk a pudingos tejjel és még kb 10 percig kavargatjuk kis lángon,hogy enyhén besűrűsödjön.
Nagyon tetszik,jó színe van,finom lehetett!
VálaszTörlésFérjem nagyon dicsérte:-)A meggyleves után ez a kedvence.
VálaszTörlésVan még egy rakás szilvánk :-) Ha kiváltom édesítőszerrel, még estére is szuper vacsorának, a seggem meg nem nő tőle tovább :-D
VálaszTörlésViki!
VálaszTörlésKi lehet váltani édesítővel és a keményítővel biztos nem nő tovább az ülőgumód:-)