vasárnap, augusztus 16, 2009

Könyvolvasó

Amikor megláttam ezt a játékot,rögtön tudtam,hogy nem maradhatok ki belőle,mint született könyvmániás.Egy gond volt csak.Jelenleg ugyanis 12 könyvet olvasok párhuzamosan és elég nehéz volt kiválogatni azt az egyet,amiből kimásolom a 161 oldal 5-ik mondatát.Nem volt ugyan nagy gond,megoldottam hamar.Azt a könyvet választottam amelyik a legjobban tetszik nekem.Ez pedig:

A.J.Cronin:A Kalapkirály

Ismertető:
A kalapkirály (Könyv) | Nálunk megvan, vagy megszerezzük! | Online antikvárium

A kalapkirály

Fülszöveg

A kalapkirály Cronin első regénye, amely egyik napról a másikra híressé tette. A múlt században Glasgow közelében játszódó történet hőse James Brodie, a brutális megalomániás kalapkirály. Brodie zsarnokként uralkodik anyja, rákban haldokló felesége és három gyermeke felett, akikkel különösen kegyetlenül bánik, mert nem szolgálják nagyszabású terveit. Cronin ragyogóan, erőteljesen ábrázolja a család fokozatos szétesését, és magát a zsarnokot. Íme az élet, a maga tragédiáival, dicsőségeivel. Cronin olyan mesteri kézzel festette meg portréját, hogy amikor a regény először megjelent, a kritikusok némelyike egyenesen Dickenshez hasonlította a szerzőt.




A mondat:

"Tudtott annyit a ház életéről,hogy amikor Brodie az üzletben van s a kis Nessie az iskolában,a kopogtatásra Maryn kívül legföljebb Mrs.Brodie jelenhetik meg."



Nagyon jó könyv és igen,nemcsak a stílusa Dickensi de a terjedelme is.Épp ezt szeretem egy könyvben.


Akinek van kedve,üsse fel az aktuálisan olvasott könyvét{vagy válassza ki}másolja ki a 161 oldal 5-ik mondatát és írja be a blogjába.


Kép és fülszöveg forrása:www.antikvarium.hu
álunk megvan, vagy megszerezzük! | Online antikvárium

3 megjegyzés:

  1. Annyira szeretem Cronint. Az"Ezt látják a csillagok" és a "Réztábla a kapu alatt", "A mennyország kulcsa"MInd-mind jó.De speciel ezt még nem olvastam.Gyorsan rendelek valahonnan.

    VálaszTörlés
  2. Andi!
    Megéri megrendelni,nagyon jó könyv.Nekem még kedvencem a Gracie c.könyve is.

    VálaszTörlés
  3. Jöttem játékba hívni téged, de látom már lekéstem, de nem gond, majd máskor. Amúgy el is felejtettem a bejegyzés írása közben játékba hívni bárkit is, de mikor írtál, akkor egyből eszembe jútott. Remélem majd nekem is lesz valamikor ennyi időm könyvet olvasni, és azt is remélem, hogy nálad is eljön az idő mikor nem lesz ennyi időd az olvasásra:)

    VálaszTörlés