vasárnap, február 14, 2010

Gazdag tepsis krumpli


Először is elnézést kérek a rendszeresen idelátogató emberektől,de sajnos nem tudtam jönni,ugyanis két hozzátartozóm is  hólapátolásból eredő balesetet szenvedett,így a hetem beteg és kórházlátogatásból állt ki.


Tegnap kaptunk egy kis kóstolót,hurka-kolbász is volt benne{a kolbászt most nem sütöttem meg,gondolván más,jobb napokra is}.Nem nagy adag persze,de egy jó kis körítéssel 2 embernek bőven elég..Krumpliköretet gondoltam,mert végül is az illik hozzá,de a pürét unjuk,sütni nem volt kedvem olajban,meg kiadósnak is kellett lennie,hát elő vettem egy régi Tinás receptet.


Hamar megvan és bár nálam köretként szerepelt,egy kis salátával és egy pohár könnyű fehérborral remek vacsora akár baráti,akár összebújós estékre is.


Gazdag tepsis krumpli

  • 1,8 kg burgonya
  • 4 közepes fej hagyma
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 8 tojás
  • 2 1/4 dl tej
  • reszelt szerecsendió
  • olaj
  • bors
A krumplit héjában előfőzzük{ne készre},majd meghámozzuk és kihűtjük.A hagymát és a szalonnát kis kockákra vágjuk,majd egy kiolajozott tepsibe tesszük.200 fokon 10 perc alatt ropogósra sütjük,kivesszük a tepsit és a krumplit-egyforma vastag karikákra vágva-beleszórjuk,majd összekeverjük a hagymás szalonnával.Sózzuk,borsozzuk ízlés szerint,majd változatlan hőfokon még 30 percig sütjük.Közben félidőben egyszer alaposan átforgatjuk.
Végül a tojásokat jól elkeverjük a tejjel,sóval,borssal,szerecsendióval ízesítjük.A keverékkel leöntjük a krumplit és még 5 percig sütjük.Ekkor jó alaposan átkeverjük és 10 perc alatt készre sütjük.

Illatos,laktató és fincsi.





5 megjegyzés:

  1. A balesetet szenvedőknek mielőbbi gyógyulást. Neked pedig több ilyen ötletet, hogy nekem is könnyebb legyen. Azért magadra is vigyázz, mert még nem vitte el a kutya a telet:))

    VálaszTörlés
  2. Hmm, ez finom lehet! :)

    Jobbulást a betegeknek!

    VálaszTörlés
  3. Belly nagyon guszta lett! Kedves rokonaidnak jobbulást!

    VálaszTörlés
  4. Viki,Egycsipet,Mary!

    Köszönöm a többit átadom az érintetteknek.

    VálaszTörlés