Mivel Ruth volt olyan előrelátó,hogy feljegyezte a tésztába tett csoki márkáját,a Nestlé pedig volt oly üzletorientált,hogy felismerje a tényt,hogy ez a keksz bizony bombasztikus és a piacon remekül eladható,egyforma méretre,csokicseppre hasonlító csokidarabkák gyártásával,ezért 1939-ben a piacra is dobta a chocolate chip-et.{ami nálunk nem vagy nagyon ritkán kapható.Legalábbis errefelé.Sajnos!}
A Nestlé levédette a Toll House nevet és Ruth-tól is megvette a receptet,amely ezután a "Híres Toll House Cookie"néven szerepelt a Nestlé csokicseppes zacskók hátulján.
Innen egyenes út vezetett a sikerhez és a Chocolate Chip Cookie akár nemzeti édességnek is tekinthető.
Rengeteg változata létezik,van száraz és rágós{Chewy}van ropogós és lágy,van classic és monster és ki tudja még....
Egy a biztos.
Hogy egyszerű és finom.
Én most ezt a receptet próbáltam ki.
Chocolate Chip Cookies/Csokis keksz
- 4 csésze liszt
- 1 tk szódabikarbóna
- 1 tk só
- 2 csésze cukor
- 24 dkg vaj
- 2 ek melasz{gyógynövényboltban vettem,kicsit húzós ára volt.}
- 3 db tojás
- 1 1/2 tk vaníliaaroma
- 12 dkg darabolt csoki/csokimorzsa/csokicsepp
Keverjünk mindent össze,borítsuk be fóliával és 1 éjszakára tegyük a hűtőbe.
Másnap kivesszük,golyókat formálunk és tepsibe tesszük őket,egymástól kb.2-3 cm távolságra.Előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük.
Ha az alja barnul,kivesszük,még akkor is,ha még lágy,mert kihűlve fog még keményedni.
Teával,tejjel isteni.
Gyönyörűek! Mindenkinek megvan a "best of keksze", de ezt elnézve elhiszem, hogy ez is az!:-)
VálaszTörlésAzt hittem, majd itt a nyár, a hőség a cookie-k háttérbe szorulnak...de nem!
Reggeli kávéhoz, frappéhoz, fagyihoz tökéletesek a legnagyobb melegben is:-)Sajnos....
Csinosak lettek! Ez a ropogós verzió?
VálaszTörlésNagyon szépek lettek :)
VálaszTörlésEz tényleg nagyon finom lehet
VálaszTörlésLatisia!
VálaszTörlésKöszi:-)
Igen,nagyon rá lehet szokni:-)
Moha!
A kettő között,ropogós éa kicsit lágy a közepe.
Mandy!
Köszi!
Bianka!
Igen,az volt:-)