Mint oly sokszor írtam,nagyon szeretjük a pogácsát.Én gyerekkorom óta,férjem meg azóta,mióta összekerültünk.
Hétvége nem múlhat el pogácsa nélkül.
Van,hogy egyhuzamban 4 hétig ugyanazt sütöm,aztán váltok,mint ahogy most is.
Ez a fajta nagyon omlós,ropogós,full sajtos és könnyed tésztájú,viszont köszönhetően a rengeteg vajnak és sajtnak,nagyon laktató és istentelenül hízlal.
Mit is akartam még róla írni?
Ja!
Addiktív!
Sajtos zsúrpogácsa
- 50 dkg liszt
- 1 csapott ek só
- 25 dkg vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 dl tejföl
- 2 db tojássárgája
- 1 kk cukor
- 3 dkg élesztő
Mindent összegyúrunk és letakarva a hűtőbe tesszük 12 órára.Kivesszük,1 órát szobahőmérsékleten hagyjuk{hogy könnyebb legyen gyúrni és a kezünk ne fagyjon bele}majd 1 ujjnyi vastagra kisodorjuk,berácsozzuk,szaggatjuk és 20 perc pihentetés után lekenjük tejföllel és megsütjük.
Tetejét szokásos módon{reszelt sajt,magvak stb....}lehet dísziteni.
Nyitom az ablakot, dobhatsz egy marékkal :-)
VálaszTörlésNagyon guszta lett
VálaszTörlésHú, de jól néz ki! van nekem is hasonló, tényleg bitang finom, érdemes mindenkinek kipróbálni!
VálaszTörlésMindkettőknek pogácsás napja van. :)
VálaszTörlésÉrdekes ez a 12 óra pihentetés, attól a pillekönnyűség?
Jókaja!
VálaszTörlésRepül:-)
2 marékkal:-)
Bianka!
Köszi:-)
Kata!
Így igaz.Tényleg bitang finom:-)
Thrini!
Igen,láttam.Csak valami baj volt a gépemmel és nem tudtam kommentelni,kidobott.
Szerintem ettől{is}lesz könnyű,mert az élesztő lassabban ér,alaposabban tud dolgozni,meg ugye tej nincs benne,linzeres alapú inkább.
Kis morzsácska, van-e még?
VálaszTörlésMost jöttem Trhinitől, de ezek a pogácsák is olyan guszták, hogy itt is bekapok egy pár darabot!!:)
VálaszTörlés